Gündem

FETÖ/PDY Operasyonunda 5 Kişi Daha Tutuklandı

Isparta’nın merkez olarak belirtildiği 6 şehirde yapılan “Fethullahçı terör örgütü-paralel devlet yapılanması”‘na karşı yürütülen operasyonda toplam gözaltı sayısı 52’iydi.

5 Kişi Daha Tutuklandı

Şüphelilerden 17’si (15.03.2016) tarihinde adliyeye sevk edilmişti ve adliyeye götürülen kişilerden 5’i tutuklanıp ceza evine gönderilmişti. FETÖ ‘ye karşı yürütülen operasyonlar kapsamında dün (16.03.2016) 18 kişi daha adliyeye gitti. Savcılık’ta tamamlanan işlemlerin sonrasında şüpheliler arasında bulunan bir dönem Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde Bulunan Cengiz Kayacan ve SDÜ a’de Araştırma görevlisi olarak çalışan Aslıhan Hatır savcılıkta verdikleri ifadeler sonrasında serbest bırakıldı. Şüphelilerin 16’sı ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonrası Tuğrul S, Mahmut Y, Orhan A, Süleyman S, Hüseyin Y, Şükrü D, Mehmet Y, Ali Murat C isimli şüpheliler tutuklandı. 6 şüpheliyse mahkeme tarafından serbest bırakıldı.Isparta merkezli 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan kişilerin sayısı 15’e yükseldi.

Toplam 52 Kişi Gözaltına Alınmıştı

FETÖ/PDY’ye karşı Isparta’da yürütülen operasyon kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi’nin eski Rektör’lerinden olan Hasan İbicioğlu, söz konusu üniversitenin idari kadrosundan bazı isimler, söz konusu üniversitede görev yapan akademisyenler ve Isparta’lı iş adamlarının da dahil olduğu toplam 52 kişi gözaltına alınmıştı.Şüpheliler terör örgütünün faaliyetleirni düzenlemek, FETÖ üyesi olmak, terör örgütüne finansman desteği sağlamak, örgüt yöneticiliği yapmak ve belgede sahtecilik yapmakla suçlanıyor. 

Kamupersoneli.net