Politika

Ekrem İmamoğlu'ndan YSK ve AK Parti Hakkında Yeni Açıklama!

Uğur Dündar’ın sorularına yanıt veren İmamoğu’nun açıklamalarından bazı satır başları….

Ekrem İmamoğlu, Gazeteci Uğur Dündar’ın; 

“Her şey çok güzel olacak diyerek sosyal medyada paylaşım yapan, sizin çağrınız üzerine destek veren… O geceki konuşmanızda ‘ülkenin işadamları, sanatçıları, sporcuları konuşsun’ dediniz ve adeta çığ gibi ‘her şey çok güzel olacak’ etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Bugüne kadar suskunluk sarmalı içerisinde bulunan sanatçıların pek çoğu sizi destekleyen mesajlar verdiler ve korku duvarı yıktılar.

Ancak Sayın Cumhurbaşkanı iş dünyasını daha sonra sert bir şekilde uyardı.

Ayrıca bugün öğrendik ki, Cumhurbaşkanlığı Arşiv Dairesi Başkanı ‘Her şey çok güzel olacak’ paylaşımı yapan sanatçıları arşivlemiş, fişlemiş. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusuna yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu konuya yönelik cevabında;

“Her şey çok güzel olacak diyen sanatçılara Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan bir şahsın aşağılayıcı ve tehdit edici bir dil ile bir açıklamasını gördüm.

Aynılarını misli misli iade ediyorum. Şunu demek istiyorum; haddini bilsin. Bu ülkede siyasiler seçilirken toplumsal bir mücadele veriyoruz.

Ben niye herkes konuşsun diyorum. Niye ‘Her şey çok güzel olacak’ diyorum. Koltuk ne ki, önemli olan yaşamımız. Esas olan toplumsal yaşamın kalitesi.

İnsanların birbirine olan saygısı, bu şehrin gelişimi, bu şehrin dünyanın en güzel şehri olma mücadelesi. Ben bu mücadeleyi veriyorsam herkesi de bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyorum.

Bundan daha doğal ne olabilir? Haddini bil tarifi var ya, haddini bilecek olanlar siyasiler. Ben her zaman söylüyorum, ben görevimi iyi yaparsam alnım ak ne güzel ama görevimi kötü yaparsam haddimi bilmem lazım topluma karşı.

Ben topluma haddini bil diyen bir siyasetçi asla olmayacağım. O anlayışa sahip siyasetçilerin de miadı dolmuştur.” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 7 üyesinin oy kullanması hakkında ise Dündar’ın “Kampanya ağırlıklı olarak mübarek Ramazan ayına denk geliyor. Bunu yani kul hakkı yenmesini kampanyanızda kullanacak mısınız?”sorusuna İmamoğlu cevap verdi…

Ekrem İmamoğlu cevabında ise;

“Tabiki Ramazan’ın benim için ayrı önemli bir yeri var. Yani bir kampanya sürecinde biz yine vatandaşlarımızla konuşacağız, elbetteki mağduriyetlerimizi anlatacağız.

Çünkü bu mağduriyet şahsi bir mağduriyet değil. Ben seçilmiş bir belediye başkanı olarak gideceğim. Bunun da altını çiziyorum. Yani Ramazan ayında ve sonrasında sokaklarda seçilmiş İBB Başkanı olarak gezeceğim.

7 YSK üyesinin oy kullanarak benim elimden mazbatamı alması benim için benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Evet, şu an yetkili kurul orasıdır.

O bir karar almıştır. Ancak benim için sıfır mahiyetindedir. Ramazan ayında ve bayramda bütün İstanbul’u gezeceğim.

Sonrasında da seçim gününe kadar yine aynı güler yüzle insanlara umut vererek İstanbul’da güzel bir yaşamın mümkün olduğunu hatırlatarak ve aynı zamanda bunun Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde önemli bir adım olduğunu anlatarak oy isteyeceğim. Er ya da geç hak yerini bulacak.

U.D: Kararın açıklandığı gün yaptığınız konuşmada ve ertesi gün FOX ana haberde YSK üyelerinin kararlarını dayandırdığı sandık kurullarına değindiniz.

Aynı kurulların 16 Nisan Anayasa Referandumunda ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde de görev yaptığını belirterek 31 Mart dahil olmak üzere üç seçimde görev yapmış olanlar varsa bana başvursunlar dediniz. Böyle başvurular geliyor mu?” dedi.