Gündem

YSK'nın Gerekçeli Kararına ilk tepki CHP'den Geldi! Faik Öztrak'tan gerekçeli karar hakkında flaş açıklamalar

YSK’nın, bir zarf içerisinde 4 oy pusulasının 3’ünü kabul edip 1’ini şaibeli bularak iptal etmesine karşın yapılan tepkiler sonrası, şimdi de, YSK’nın İstanbul seçim iptali gerekçeli kararına tepkiler dinmiyor..

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak şunları söyledi;

YSK'nın Gerekçeli Kararına ilk tepki CHP'den Geldi! Faik Öztrak'tan gerekçeli karar hakkında flaş açıklamalar

Demokratik meşruiyetin son kilit taşı olan sandık darbeyle çökertilmiştir. Milletin sandıkta söylediği söz masa başı oyunlarıyla gasp edilmiştir. YSK 6 Mayıs’ta milletin iradesini elinden almıştır. Sandıkta oyu çalamayanlar milletin iradesini çalmıştır. Sandık darbesinin üzerinden 14 gün geçti, YSK’nın gerekçeli kararı şu ana kadar açıklanmadı. Erdoğan hafta sonu YSK’nın gerekçeli kararının bugün açıklanacağını söylemişti. Bugün basında 200 sayfalık gerekçeli kararın yazıldığı yer aldı. Bu kararı yazan kim? Saray. Aslında YSK’nın bir tane üyesi var, o da sarayın kibirli kişisi. YSK’daki diğerlerinin hepsi yedek.

Bunlara Ak Parti’ye oy verecek olanlara büyükşehir belediye pusulasının verilmediğini söylüyor. Bu iddia başta AK Partili kardeşlerimiz olmak üzere tüm İstanbulluların aklıyla alay etmektedir. Baktığınızda en fazla oyun büyükşehir için kullanıldığını görüyorsunuz. Çalınan minare o kadar büyük ki, kılıf uydurmak zor oluyor. Bakalım 200 sayfalık gerekçeli karar bu minareye kılıf olmaya yetecek mi!