Sınavlar

YGS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi Belli Oldu

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından 13 Mart 2016 Pazar günü saat 10.00 da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarını dört gözle bekleyen öğrencilerin sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü açıklanacak.

ÖSYM ( Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ) ‘nin Twitter hesabı üzerindne yapılan açıklamaya göre , Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezinin sorular ile ilgili yapılan itirazlar bağımsız bir bilim heyetleri kurulu tarafından büyük bir önem verilerek incelendiği açıklaması yapıldı.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) tarafından 13 Mart tarihinde yapılmış olan  Yükseköğretime Geçiş Sınavı kitapçığı içerisinde yer alan sorulardan bazıları için yapılmış olan itirazdan dolayı sonuçların açıklanması için öncelikle itiraz edilen soruların kontrolü sağlanacak daha sonrasın kitapçık içerisinde yer alan bazı soruların itiraz değerlendirme sonucu ile beraber 2016 13 Mart 2016 YGS ( yükseköğretime geçiş sınavı )sonuçları ile beraber eş zamanlı olarak adaylara ÖSYM ( öğrenci seçme yerleştirme merkezi ) tarafından duyuru yayımlanacaktır. 

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ‘nin Twitter hesabı üzerindne yapılan açıklamaya içerisinde sınav sonuçlarının açıklanabilmesi için sınav soruları ile ilgili yapılan incelemelerin öncelikle bitmesi gerektiği sonrasında ise Yükseköğretime Geçiş Sınavı için sonuçları açıkladığı anda Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezinin sitesinde aynı zamanda yayımlanacağı adaylar duyuru ile bildirimi yapılacağı yer almıştır. Yükseköğretime Geçiş Sınavına katılımda bulunmuş adayların gönüllerinin rahat olmasını ve kaygı yapmamaları gerektiği açıklandı. 2016 YGS ( Yükseköğretime Geçiş Sınavı ) sonuçları ise 25 Mart 2016 Cuma günü açıklanacağı duyuruldu.

 Kamupersoneli.net