İşkur İş İlanları

Ziraat mühendisi personel alımı! İŞKUR'dan güncel memur alımı iş ilanları!

İŞKUR tarafından yayınlanan güncel personel alım ilanlarına göre, en az lisans mezunu olarak 89 ziraat mühendisi alımı yapılacaktır. Ziraat Mühendisi memur alımı başvuruları İŞKUR üzerinden veya İŞKUR şubelerinden yapılamktadır. Memur personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihi her bir ilan içeriğinde farklı olarak belirtilmiştir. 

Aşağıda İŞKUR’un yayınladığı alım ilanları ile ilgili başvuru linkleri verilmiştir. Başvurular, İŞKUR’un resmi sayfasından e-devlet şifresi kullanılarak yapılmaktadır.

Ziraat mühendisi, Ziraat teknisyeni ve teknikeri memur alım ilanına göre;

82 Ziraat Mühendisi personel alımı,

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4586

1 Ziraat Mühendisi (Bahçe Bitkileri) personel alımı,

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=39293

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

.Başlıca kurum hizmetleri şunlardır:

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI

İşkur’un temel hizmetlerini tek masadan düzenlemek ve yönetmek üzere kayıtlı her iş arayana ve işverene bir iş ve meslek danışmanı atanmaktadır. Danışmanlar iş arayanla danışmanlık görüşmesi yapmak, düzenli işyeri ziyaretlerinde bulunmak, okullar, cezaevleri ve diğer eğitim-rehabilitasyon kuruluşları ile koordineli olarak iş arama süreci, meslek seçimi noktasında birebir veya toplu programlar düzenlemek gibi pek çok görevleri ifa etmektedirler. Danışmanlar iş arama sürecinde danışma görüşmesi ile kişinin ilgi, yetenek ve eğitim durumlarını -gerekirse testlerle- tespit ederek kişiyi en uygun işe yönlendirmek, bunun için işgücü uyum programları (kurs, staj vs.), iş arama becerileri konusunda destek vermek, kısacası kişi işe yerleştirilinceye kadar ona yardımcı olmakla görevlidirler.