Sağlık Personeli

Bakanlık: "Sağlık Personeline Sosyal Medya Yasağı Yok"

Sağlık Bakanlığı Çalışanlarına yönelik son zamanlarda “Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı geldi” içerikli haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu şekilde bir uygulamanın söz konusu olmadığını duyurdu. Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya sitelerinde gündeme gelen ve sağlık personelini tedirgin eden “sözde yasak” uygulamasının gerçek olmadığı ve bu şekilde bir durumun söz konusu olmadığı açıklandı.

İnternet Girişlerine Konulan Filtreler Merkez Teşkilatından Değil

Haberlerde ve sosyal paylaşım sitelerinde “Sağlık Bilişim Ağı Projesi”‘nin bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarının, iletişim ve bilgi teknolojilerinden en üst seviyede yararlanabilmek için ileri teknolojiyi mümkün kılan MPLS VPN ( Yüksek Protokollü etiketleme sistemi, Özel Sanal Ağ) teknolojilerini kullanarak tüm kurum ve kuruluşları içerisine alan bir proje olduğu belirtildi. İnternet sitelerine girişlerin filtrelenmesiyle ilgili planlamaların Sağlık Bakanlığı’nın Merkez Teşkilatı tarafınca değil , Sağlık Bakanlığı’na bağlı illerdeki çeşitli birimlerce planlanıp korddine edildiği dile getirildi.

Manisa’daki Uygulama İnternet Kullanımlarının Kontrol Altına Almak İçin

Manisa’da da söz konusu filtreleme uygulamasının bireysel bir sosyal medya yasağı değil tüm kurum bilgisayarlarında söz konusu olduğu ve sebebinin sosyal medya yasağı değil kurumlardaki internet kullanımlarını kontrol altına almak olduğu dile getirdi. Sağlık Çalışanlarına Sosyal Medya Yasağı uygulamasının, yada sağlık çalışanlarının özel hayatına dair herhangi bir yasağın söz konusu olmadığı Sağlık bakanlığı tarafından bir açıklamayla duyuruldu. Haber sitelerinde ve çeşitli sosyal medya sitelerinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

 Kamupersoneli.net