Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin TL maaşlı teknikerler yetiştirecek! İşte tekniker yetiştirilecek liseler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mezun olduklarında aylık 10 bin TL maaşlı nitelikli teknikerler yetiştirilecek. Bu teknikerlerin hangi okullarda yetiştirileceği belirlendi. 

10 bin lira maaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye’nin bugün için dünyada ihracat lideri olduğu değirmencilik ve sektör makineleri alanında istihdam edilmek üzere 10 bin liraya kadar maaşla çalışacak nitelikli teknikerlerin hangi okullarda yetiştirileceğini belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ile DESMÜD arasında geçtiğimiz yıl Kasım ayında imzalanan ortak eğitim protokolü kapsamında Çorum, Gaziantep ve Konya’da bulunan 3 lise 2019-2020 eğitim öğretim döneminden itibaren öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin TL maaşlı teknikerler yetiştirecek! İşte tekniker yetiştirilecek liseler

Öğrencilere aylık 150 TL burs

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu bölümü tercih edecek olan öğrencilerin Endüstri 4.0 ile eğitimler alacaklarını söyledi. Öğrencilerin aylık 150 TL burs alarak fabrikalarda staj yapacaklarını aktaran Demirtaşoğlu, mezun oldukları zaman Türkiye’de çalışabilecekleri gibi yurt dışında uygulanan projelerde de görev alabileceklerini belirtti. Demirtaşoğlu ayrıca, 10 bin kişilik istihdam planlandığını ifade ederek, ihtiyacın büyük bir kısmının bu liselerde yetiştirileceği bilgisini verdi.

Demirtaşoğlu son olarak, bu 3 ildeki liselere ilave olarak önümüzdeki yıllarda 10 ilde daha “Değirmencilik Bölümü” açmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, ayrıca Ankara’da bir “Değirmencilik Mükemmeliyet Merkezi” kurmak üzere çalıştıklarını kaydetti.

Ankara’da mükemmeliyet merkezi kurulacak

Demirtaşoğlu, Ankara’da bir Değirmencilik Mükemmeliyet Merkezi kurmak için çalıştıklarını ifade ederek, “DESMÜD’ün kurmayı amaçladığı mükemmeliyet merkezinde un fabrikalarında teknik personel olabilecek, makarna fabrikalarındaki teknik işleri yapabilecek ve fırınlarda çalışabilecek insan kaynağı yetiştirilecek. Bir diğer deyişle, buğdaydan pasta, makarna ve ekmek üretime kadar her alanda iş yapabilecek insanlar burada eğitilecek. Ankara’da oluşturulması düşünülen bu merkezdeki sertifika programlarıyla iş bulamayan binlerce lise mezununa meslek öğretilecek, ayrıca sektör içerisindeki eleman ihtiyacına yönelik sorunlar da ortadan kaldırılacak. İlerleyen yıllarda artık dünya değirmencilik teknolojisi alanında Türkiye’yi takip edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Zeki Demirtaşoğlu, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknikerlerin yetiştirilmesi için desteklerinden dolayı başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmak üzere Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ve bakanlık bürokratlarına da teşekkür etti.