Personel Alımı

2019 yılı sonuna kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personeli dahil 4 bin 321 personel alımı yapacağını duyurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan istihdam açıklamalarına göre, Bakanlık iştiraklerinde görevlendirilecek toplamda 4 bin 321 personel alımıyapılacağı bildirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Bin ASDEP personeli, Bin nitelikli işçi ve 2 bin 321 sözleşmeli olmak üzere 4 bin 321 personel alımı yapılacağını belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ve daimi işçi alımı ile ilgili yapılan duyuruda alımların, atama yapılacak kadrolara göre KPSS şartlı ve KPSS şartsız olarak yapılacağı ve öğrenim durumu şartlarının yine kadrolara göre değiştiği söylendi. Daimi işçi kadrosuna alınacak personellerin en az ilköğretim mezunu olmaları yanı sıra istenilen niteliğe ait yeterlilik belgelerine sahip olmaları ifade edildi. Sözleşmeli memur kadrolarına başvuruda bulunacak adaylar için ise en az ortaöğretim (lise ve dengi okullar), önlisans ve lisans mezunu olma şartı yanı sıra, KPSS puan türüne göre en az 60 Puan sırlamasına göre başvuruların değerlendirileceği ifade edildi.

Bakanlık ayrıca ataması yapılacak kadrolar içinde eski hükümlü ve engelli kadrolara da yer verileceği vurgulandı.

HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILACAK?

Kamu personeli atamalarına yönelik 2 bin 321 kişi alınacağı belirtildi. Fakat henüz tam olarak hangi kadrolara atama yapılacağı ve hangi meslek guruplarından personel temin edileceği kesinlik kazanmadı.

PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamalara göre, personel alımların 2019 yıl sonuna kadar olacağı belirtildi fakat kesin bir tarih verilmesi. Fakat geçmiş yıllarda yapılan atama tarihlerine bakıldığında Ağustos-Eylül ayı gibi ilana çıkacağı tahmin ediliyor.

2019 yılı sonuna kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personeli dahil 4 bin 321 personel alımı yapacağını duyurdu

Peki genel başvuru şartları nelerdir? Ve ASDEP programı ne demektir? İşte cevabı…

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1 – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2 – Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3 – Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

4 – 18 yaşını tamamlamış olmak,

5 – 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu olmamak, ( Engelli kadroları için hariç tutulmuştur)

ASDEP NE DEMEKTİR?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu Program ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere kamunun imkânları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşılması, psikososyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşlar ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşturulması hedeflenmektedir.

Bir Yorum

  1. Sırf tıklanma alsın diye aynı haberi ikinci kez yayınlamak da ayrı bir ironi. İnsanların sabredecek gücü kalmamış zaten. Faydalanıyosunuz umutlarıyla oynayarak.

  2. Bekliyoruz alımları ben güvenlik sefdikam var silahsız alım ölümü tşler

  3. Hepsi yalan inanmayin medya abartiyor 3yildir baş vuruyoruz sonuc sıfır

  4. Benimde aşçı yardımcısı belgem var nasıl başvuru yapacam lütfen bilgi verin çok ihtiyacım var

  5. bu tarih olmuş daha halen ekpss tercihleri yapılmamış , zaten ayrılan kontejanlar ve alınan kodrolarda ayrı bir üzüntü. kesinlikle ben bu davaya baş koymuş biri olarak Bakan Hanım Kardeşimizi Başarılı bulmuyorum. Bu Bakanlığa çok aktif Süleyman Soylu Gibi İşibitirici Bir BAKAN ATANSIN İSTİYORUM.