Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'yi tehtit eden Libya Ulusal Ordusu'na sert yanıt geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı basın toplantısında, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Libya Ulusal Ordusu’nun Türkiye’ye yaptığı savaş ilanı hakkında ki açıklamalarına sert yanıt veren Erdoğan, her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü General Ahmed al-Mesmari, Türkiye’nin ülkedeki çatışmalarda aktif rol aldığını iddia ederek, skandal bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'yi tehtit eden Libya Ulusal Ordusu'na sert yanıt geldi!

Mesmari, “Hava Kuvvetleri’ne Libya sularındaki Türk gemi ve teknelerinin hedef alınması yönünde talimat verildi” dedi.

ULUSAL ORDU’DAN TÜRKİYE’YE TEHDİT

Türkiye’yi General Halife Hafter’e karşı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek vermekle suçlayan Mesmari, “Libya topraklarında tüm Türk vatandaşlarının tutuklanacağını ve Türkiye’den Libya’ya yapılan tüm uçuşların yasaklanacağını” öne sürdü.

Mesmari, “Türkiye’ye ait Libya’daki şirket ve projeler gibi stratejik alanların da silahlı kuvvetlerin meşru hedefi olarak görüldüğünü” ifade etti.

Arab News’ün haberine göre; Mesmari ayrıca hava savunma sistemlerinin Türkiye yapımı bir insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti.

ERDOĞAN: BÖYLE BİR TALİMAT VARSA TEDBİRLERİ ALIRIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Japonya’daki G-20 Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Konudan haberdar olmadığını belirten Erdoğan, “Bana bu yönde ulaşan bir bilgi yok. Yani Hafter tarafından böyle bir talimat varsa inceletiriz. Zaten bu konularla ilgili gerekli tedbirlerimiz alındı. Bundan sonrada gerekirse farklı tedbirleri alırız” dedi.

Bir Yorum

  1. Varsa bir sorun hallolur.ama bu batının bir oyunu.
    Yok deseler savaş ilan edicez deseler topunuz gelsin. Ordumuz ve milletimiz omuz omuzadir.ataturkun dediği gibi geldikleri gibi giderler.nemutlu türküm diyene.f.g

  2. Varsa bir sorun hallolur.ama bu batının bir oyunu.
    Yok deseler savaş ilan edicez deseler topunuz gelsin. Ordumuz ve milletimiz omuz omuzadir.ataturkun dediği gibi geldikleri gibi giderler.nemutlu türküm diyene.f.g

  3. Osman ocalan zatından haberı olmayan baskanıma boyle sorular sormayın lütfen

  4. ABD nın emperyalistlerın cocugu senın haddine mi Turkıye yı tehdit etmek

  5. Biz Türk milleti, Libya halkını canı gönülden kucaklarken,Libya topraklarını Türk işçi ve müteahhitleri ile imar etmişken,libya'da birinin çıkıp Türklere savaş ilan ettiğini açıklaması şok tesiri yaratmıştır.Önüne gelen Türk düşmanlığını moda haline getirdi.Biz Arap halklarına ne yaptık, 4.5 milyon Arap halkını düşmanlarının bombardımanlarından kurtarıp korumamız altına almadıkmı?bu adamın yaptığına nankörlük derler,cellatlarına aşık olmuşlar,kendilerini sömürenlere ,birbirlerini katletsin diyerek silah yağdıran kurnaz ülkelere yardakçılık yapıyorlar.Tek bir Türk'ün canını yaksınlar,suçlu her kim olursa olsun Türkiye'ye getirilip mutlaka cezalandırılmalıdır.Bu pervasızca verilen emirin Libya halkının genelini kapsadığına inanmıyorum.