Sınavlar

LGS'de Puan Hesaplamasında Yanlışlık Yapıldı İddiası!

LGS PUANI YANLIŞ HESAPLANDI

Eğitim camiası, yaklaşık 1 milyon 74 bin öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı’nda Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yanlış puan hesabını konuşuyor.

İzmir’de yaşayan M.E.F, girdiği LGS’de boş bıraktığı sorunun yanlış olarak kayda geçmesi üzerine sınav sonucuna itiraz etti.

LGS'de Puan Hesaplamasında Yanlışlık Yapıldı İddiası!

Fen bilimleri alanında cevap vermediği sorunun yanlış diye hesaplanmasıyla 454,1654 puan alan M.E.F, yapılan yanlışı hemen fark etti ve durumu ailesine bildirdi.

Bunun üzerine Mili Eğitim Bakanlığına dilekçe yazan aile, bakanlıktan yanlışlık yapıldığı yönünde bir cevap aldı ve MEB sisteminde puanın 455.5200 olarak düzeltildiğini gördü. 

LGS'de Puan Hesaplamasında Yanlışlık Yapıldı İddiası!

NEDEN GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMİYOR?

Anadolu Eğitim Sen İzmir İl Temsilcisi Adnan Sarısayın, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu skandal hata üzerine basın açıklaması yaptı.

Sarısayın, “Öğrencimizin girdiği sınavda boş bıraktığı sorunun yanlış olarak yazılması büyük bir hatadır.

Yapılan itiraz sonucunda hatasını kabul eden Milli Eğitim Bakanlığı puanı düzeltti ama bu da akıllara başka yapılan hata var mıdır? sorusunu getirdi.

Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu tür sınavlarda neden gerekli hassasiyet gösterilmiyor? Yanlışlık optik okuyucudan mı kaynaklandı?

Acaba başka hata var mı? Biz sendika olarak sorumlular hakkında gerekli işlemin bir an önce yapılmasını istiyoruz.

LGS’de tercih dönemi başladı ve 12 Temmuz’da sona eriyor. Sonuçlar tekrar incelenerek hataya yer bırakılmamalı” dedi. 

LGS'de Puan Hesaplamasında Yanlışlık Yapıldı İddiası!

ÖĞRENCİNİN İDDİASI 1 BOŞ 2 YANLIŞ

M.E.F’nin iddiasına göre 2 yanlış olması gerekirken 4 yanlış olarak düzeltildiğini ifade eden Adnan Sarısayın, konunun bir an önce incelenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Sarısayın, “LGS’ye giren öğrenci Fen bilimleri dersinden 1 boş 2 yanlışının olduğunu ifade etse de 15 doğru 5 yanlış olarak sonuçlar açıklanmış, daha sonra yapılan itiraz sonrasında 4 yanlış 1 boş olarak değiştirilmiştir.

Bu küçük değişiklikle bile puanı ve yüzdelik dilimi önemli oranda değişmiştir. 1 milyon öğrencinin sınava girdiğini düşünürsek küçük puanların bile ne denli önemli olduğunu bilmekteyiz.

Çocuklarımızın geleceğinde bu denli etken olan sınavlar üzerinde titizlikle durulmalıdır. Hala hatalı soruların olduğu, yanlışlıkların yapıldığı sınavlar istemiyoruz. Umarım buna benzer hatalar olmamıştır, olmaması için gereken tedbirler MEB tarafından alınmalıdır” diye konuştu. 

Bir Yorum

  1. Bulduğunuz en küçük hatadan pay çıkarmaya çalışıyorsunuz. Neden FETÖ’ye tepki vermediniz. Neden CHPKK nın arkadında duruyorsunuz?