Gündem

Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı erken seçim ve referandum tartışmalarına son noktayı koydu!

Bir Hafta sonra birinci yılını dolduracak Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmaların odağı oldu.

REFERANDUM ÖNERİSİ NEVROFİK BİR VAKADIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’millet karar verdi’’ sözüyle tartışmalara kapıyı kapattı. Sistem revize edilebilir diyen AK Partililere de sesini yükseltti CHP’ye de. Bahçeli ‘’Türkiye durup durup referandum mu yapacak? 16 Nisan’da Türk Milleti iradesini göstermedi mi? Sistem değişikliğinin, rejim elden gitti diyerek karalamaya ve kötülemeye yeltenenler iyi niyetten bozgun yosuncullardır. Bekayı bilmeyen, belaya kucak açan, CHP Genel Başkanının tarafsızlık çağrısı, referandum önerisi nevrofik bir vakadır. Tedavisi acileyet arz eden tükenmişlik sendromudur.’’ diye seslendi.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI OL

Kılıçtaroğlu ise ‘’ Millet tarafsız Cumhurbaşkanı istiyor’’ sözüyle bir kez daha referandum kartını açtı. CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, konu ile ilgili olarak, ‘’Bu milletin talebi tarafsız cumhurbaşkanlığından yanadır. İnanmıyorsan referandum yapalım. Dedi. Kılıçtaroğlu Cumhur ittifakı Bahçeli’ye Cumhurbaşkanlığı rejimine verdiği desteğe sert çıktı ve ‘’Bir partinin genel başkanı Yargıtay Başkanını mı seçer ya da Danıştay Başkanını mı seçer ya da oralara hâkim mi atar? O zaman yargı tarafsızdır diyemezsiniz! Tarafsızlık üzerine kuralım bütün kuralları, tarafsız Cumhurbaşkanı ol! Başımızın üstünde yerin var’’ diye seslendi.

BİRİLERİ SİZİ TEK ADAM REJİMİNE İKNA ETTİ

Diğer taraftan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ‘’Şu anda sapır sapır dökülen uyduruk sisteme, Türkiye neden geçti. Sayın Erdoğan’ın bir kez daha fena halde tufaya getirildiğini yakın çevresiyle ortağı tarafından oyuna getirildiğini düşünüyorum’’ diyerek, bir kez daha sistem tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı için referandum çağrısı yaptı. Akşener ise Bahçeli’yi de hedefe koyarak, ‘’Birileri sizi tek adam rejimine ikna etti. Sizin de hoşunuza gitti. Nefsinize iyi geldi. ‘’ diyerek Erdoğan’a seslendi!..

HÜKÜMET SİSTEMİNİ SAVUNDU

Seçim öncesi ‘’Ankara, İstanbul ve İzmir kaybedilirse yeni sistemin meşrutiyeti tartışılmaya açılır’’ diyen Devlet Bahçeli, Muhalefetin her eleştirisine Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini savunarak cevap verdi. Bahçeli ‘’çünkü biz bunların cibilliyetlerini ve ciğerlerini biliriz.’’ dedi

Kılıçtaroğlu ise Cumhurbaşkanlığı sitemine yaptığı eleştirisini ‘’Türkiye’nin en tepesinde partili bir Cumhurbaşkanı olmaz. Tarafsız olacak ki Başkomutanlık yapsın. Bir partinin genel başkanı Başkomutanlık mı yapar? ‘’ diye sürdürdü.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda tartışma gündemi açan AK Parti yöneticilerine de göndermelerde bulundu. İsim vermeden Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan’a seslenen Bahçeli ‘’bazı AK Partili yöneticilerin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eğer varsa aksayan yönleriyle ilgili kendi aralarında değerlendirme yapmaları doğaldır. Ne var ki bunu kamuoyu önünde dillendirmeleri CHP’nin değirmenine su taşıyacaktır ve yanlıştır’’ diye seslendi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmaları sürerken, Millet İttifakı cephesinden erken seçim isteyen olmadı ama Bahçeli seçim sayfası kapandı diyerek ses yükseltti. Bahçeli ‘’erken seçim yoktur! Seçim sayfası 23 Haziran ile birlikte 2023’e kadar kapanmıştır. Dedi…

Bir Yorum

  1. Devlet Bahçecik hangi rüyadasın Allah akıl fikir versin

  2. Sayın bahçeli gerçekleri gör. Gemi batıyor. Tek başına kalıyorsun. Yeniden MHP iktidara taşımak için yaptığın yanlışlıklarından dön.

  3. önceki seçimde chp ile birlik oldu, chpye seçim kaybettirdi. bu seçim akp ile ittifak oldu, akp belediyelerini kaybetti. saygıdeğer devlet büyüğümüz sayın devlet bahçeli beyefendiyi bir sonraki seçimde hdp ile omuz omuza görmek dileğiyle. Allah bir desen ülkenin imanını zedeler yemin ediyorum.