Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı son dakika açıklaması! 29 bin 689 sağlık personeli alımı başvuru tarihleri açıklandı!

Sağlık Bakanlığının atama yapılabilecek 32 branşı ve atama bekleyen yüz binlerce adayı bulunuyor. Bakanlığın en son atama yaptığı 2018 yaz aylarından beri bir atama gerçekleştirilmedi. Atama kılavuzunun yayınlanması kadar önemli bir diğer konu da 32 sağlık atama branşına adaletli bir atama dağılımının yapılıp yapılamayacağıdır. 2018 yılında sağlık bakanlığı toplamda 27 bin sağlık çalışanını bünyesine dahil etti. Ataması gerçekleşen binlerce aday aynı zamanda güvenlik soruşturmalarının tamamlanıp göreve başladılar.

Sağlık Bakanlı Koca geçtiğimiz günlerde kendi sosyal meyda hesabından 12 bin sağlık personelinin alınacağını duyurmuştu. 

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca açıklamalarında “Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent’te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak” demişti. Bakan Koca bugün çıktığı bir canlı yayın programında, 17 Bin 689 personel daha alımı yapılacağına dair müjdeyi verdi. 12 bin sağlık personelin Ağustos ayında alınacağını söyleyen Koca, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere toplamda 17 bin 689 kişi daha alınacağını açıkladı. 

BAŞVURU TARİHLERİ

Bakan Kocan’ın yaptığı açıklamalara göre Ağustos ayında 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılması planlanırken, Eylül-Ekim 2019 tarihlerinde 17 bin 689 personel daha alınacak. Böylelikle 3 ay içerisinde toplamda 29 bin 689 sağlık personelinin ataması gerçekleştirilecek.

Bakan Koca, duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM’nin internet adreslerinden takip edilebileceğini de belirtti.

KAMU PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI

Ali Aras Altıntaş personel alımı hakkında yaptığı açıklamada bakanlığın personel alımına ilişkin teknik çalışmaları bitirmek üzere olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımında mülakat yapılmayacak ve KPSS puan sıralamasına göre alımlar gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.

Hemşire

Ebe

Psikolog

Radyoloji Teknikerliği

Ortopedi

Tıbbi Laboratuvar

İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)

Biyomedikal Mühendisleri

Diyaliz Teknikeri

Anestezi

Sosyal Hizmet Uzmanları

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane teknikeri

Ameliyathane Hizmetleri

Odyometri

Acil Tıp Teknisyenliği

Eczane hizmetleri

Sağlık yönetimi

İş protez teknikeri

Hemşire yardımcısı

Radyoterapi teknikeri

Çocuk gelişimi

Fizik Tedavi teknikeri

Adli Tıp Teknikeri

Odyolog

Ferfüzyonist

İş ve Uğraşı Terapisti

Diyetisyen

Fizyoterapist

Dil ve Konuşma Terapisti

Bir Yorum

  1. Temizlik personeli alımıda yapılsın yaş şartı aranmadan bir sürü insan bunuda bekliyor ve hastanelerde çok fazla ihtiyaç var temizlik işcilerinin şikayeti çok iş gücü azalır onların bizlerede ekmek parası kazanmak imkanı dogar lütfen dikkate alın

  2. hale bir beli gün yok mart da yok nisan da yok mayıs da yok haziran da yok temmuz şimdede ağusdos da amma dalga geçtiniz Allah yanınıza bırakmasın tez günde bıkdık yorulduk

  3. Sağlık ta calişan hizmetleri unvan değişikliği için ne duşunuyosunuz sayln bakani 2 yılik unu ette mezunu hızmetli yim 25 yılik calişanlm bizlere ne zaman kadroya geçireceksiniz saygllar