Kamu Personelleri

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Memurlar İçin Maaş Sistemi Adaletli Mi? Anketi!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi 5,5 milyon civarında bulunan memurlara yönelik yeni bir anket düzenledi… Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan anket içinde memurların maaş sisteminin adaletli olup, olmadığı soruldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatla başlatılan kamu personellerine yönelik anket düzenlendşç

Uygulama ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin zayıf noktaların belirlenmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yayımlanan resmi açıklamada ise;

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından ( Daha sonra CBİKO olarak bahsedilecektir.) kamu kurum ve kuruluşları ile iştiraklerinde geliştirilmeye açık bulunan hususların belirlenmesi amacına yönelik olarak hazırlanmış olan Kamu Çalışanı Anketi’nin ilki, bu yıl uygulanmaktadır.

Ankette yer alan sorulara vereceğiniz cevaplar çerçevesinde, T.C. kimlik numaranız, çalıştığınız kurum ve birim, eğitim düzeyiniz, istihdam türünüz, yöneticilik durumunuz, deneyiminiz ve çalışma sürenize ait bilgilerden oluşan kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçla sınırlı olarak, CBİKO tarafından işlenecek ve işlenen bu veriler, üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

Anket sırasında, sizlerden alınacak kişisel veriler, CBİKO tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5 inci maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebebine (1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 527 nci maddesinin üçüncü fıkrası) dayanılarak otomatik yolla işlenecektir. Bu kapsamda CBİKO tarafından uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

6698 sayılı Kanunun, ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre, İnsan Kaynakları Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe/ANKARA adresine yazılı olarak iletebilirsiniz.

Kamu Çalışanı Anketi 26.07.2019 tarihine kadar erişime açık kalacaktır. Anketin beklenen faydayı sağlaması için sizden gelecek geri bildirimlere ihtiyacımız olduğunu tekrar hatırlatır, teşekkür ederiz.” denildi..

Bir Yorum

  1. SGK emeklilerinin durumunu gündeme getiren yok bu ülke sadece memur ve memur emeklilerinden oluşmuyor memur ve memur emeklileri çok bile alıyor bağkur ve SGK emeklilerinede bir el atin Allah rızası için bu nasıl iştir boyle bir adaletsizlik olur mu bin elli lira maaşla emekli olan insanlar var duyun bu gariban insanlarin sesini bir ankette o insanlar için yapın onlar ne diyorlar bakalım içler acısı bir durum o SGK ve bağkur emeklisi insanların bu ülkede yasama şansları yok sayın cumhurbaşkanım size oy veren insanları hepten madur ettin şükür diyen insanları hic kaale almadin egerki seçime yakin bu isleri yaparsanız is işten geçmiş olacak ati alan Üsküdarlı geçmiş olacak