Kpss

KPSS 2019/1 Merkezi Atama Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzedrinden binlerce adayın beklediği duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru ile KPSS 2019/1 merkezi atama tercih kılavuzu adayların erişimine sunuldu. 

Yayımlanan duyuruya göre adaylar merkezi atama tercihlerini 9 Temmuz 2019 ile 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceklerdir. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Ayrıca adaylar aşağıda paylaşılan başvuru kılavuzu üzerinden kontenjan detaylarını inceleyebilirler.

ÖSYM’den yayımlanan duyuru:

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 09-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 18 Temmuz 2019 saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir.

Adaylar, tercih sürecinde Ek’te yer alan KPSS-2019/1 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Tercih kılavuzu için TIKLAYIN.

Bir Yorum

  1. Anadolu lisesi mezunları olarak boşuna okumuşuz heralde bilsek böyle olacağını meslek lisesine giderdik

  2. Kütüphane memuru olabilir miyim acaba ama okumadm yani

  3. kpss siz memur alacaginiza alin teriyle calisani alsaniza hakkimiz haram olsun

  4. Şimdiki aklın sa okumazdım direk çalışırdım en azından primi mi doldururm ünv,bitirdik üstüne 10 milyar borca girdik şimdi ise vasıfsız eleman arak calisiyoruz