Gündem

Ulaştırma Bakanlığından Cep Telefonları Hakkında Önemli IMEI Açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Başkanvekili Mehmet Muş, IMEI klonlamasına yönelik olarak cep telefonları üzerinden değerlendirme yapmıştı.

Bugün yeni açıklama Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sayan’dan geldi.

Muş geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında;

“Klonlanmış telefonlar, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Bunların sisteme dahil olabilmesi için, vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde entegre edilecektir” demişti.

Sözcü’de yer alan bilgiye göre Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan ise;

“Türkiye’de 80 milyon kullanıcı üzerinde 270 milyon adet cep telefonu göründüğünü ancak bunların 70 milyonundan 7 yıldan bu yana hiç sinyal gelmediğini” ifade etti.

Bu cep telefonlarına ait IMEI numaralarını kaçak telefonlarına kopyalayarak kullananlara 250 TL karşılığında af gelebileceğini belirtti.

Türkiye’de sinyal alınamayan 70 milyonun üzerinde cep telefonu IMEI numarası başka cihazlar üzerinden kullanılmakta.

Bir Yorum

  1. Çok iyi olur çok sevdiğim bir telefon aldı m mi8 Türkiye'de yoktu Çin'den bir den vergiler yükselince telefon elimde kaldı şuan operatöre kapalı bir af iyi olur sabırsızlıkla bekliorum yoksa 4bin tlm çöpe gidecek

  2. Çok iyi olur çok sevdiğim bir telefon aldı m mi8 Türkiye'de yoktu Çin'den bir den vergiler yükselince telefon elimde kaldı şuan operatöre kapalı bir af iyi olur sabırsızlıkla bekliorum yoksa 4bin tlm çöpe gidecek pasaport başlı başına bir dert

  3. Bu uygulama tamamen adaletsiz. Ben para verip alacağım. Faturam elimde olacak ama biri çıkacak bir şekilde benim telefonumun IMEI sini klonlayacak. Benimde onunda telefonunu kapatacaklar. Ben fatura ile müracaat edecegim. Tek hatta açacaklar ama adam telefonuna yeni IMEI klonlayacak devam edecek. Bu arada ben telefonunu başka bir hatta kullanamayacağım, satmak istesem satamayacağım. Yani mağdur olan kişi; parasını ödeyen vergisini veren kişi. Ha bu arada telefon numarasını değiştirmek istediğinde müracaat ettiğinde 1 ay içinde yeni hatta aktif ediyorlar haberiniz olsun.

  4. Bu uygulama tamamen adaletsiz. Ben para verip alacağım. Faturam elimde olacak ama biri çıkacak bir şekilde benim telefonumun IMEI sini klonlayacak. Benimde onunda telefonunu kapatacaklar. Ben fatura ile müracaat edecegim. Tek hatta açacaklar ama adam telefonuna yeni IMEI klonlayacak devam edecek. Bu arada ben telefonunu başka bir hatta kullanamayacağım, satmak istesem satamayacağım. Yani mağdur olan kişi; parasını ödeyen vergisini veren kişi. Ha bu arada telefon numarasını değiştirmek istediğinde müracaat ettiğinde 1 ay içinde yeni hatta aktif ediyorlar haberiniz olsun.

  5. Tamam iyi güzelde şöyle bir saçmalık var. Benim hat takıp kullanmadığım, olası bir telefon arızası için yedekte duran telefonumu kapatmasınlar diye tekrar para mı ödeyeceğim. Bu neyin kafası. Ben telefonu zamanında vergisini de ödeyip almışım. İster atarım ister çocuğun eline oyuncak yaparım.