Sınavlar

KPSS Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS-2019 Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Alan sınavları ise 20, 21 ve 28 Temuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Alan sınavlarının da yapılmasıyla sonuçlar için geri sayım başlayacak. ÖSYM, yayınladığı takvim içerisinde sınav sonuçlarının açıklanma tarihini açıkladı. Buna göre KPSS-2019 Sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde erişime açılacak. 

Alan sınavları yapılacak

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının alan bilgisi sınavları 20 ve 21 Temmuz’da düzenlenecek. Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanlarına yönelik oturum 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te; Hukuk, İktisat, Maliye alanlarını kapsayan oturum ise saat 14.45’te uygulanacak. İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanlarını kapsayan alan bilgisi sınavlarının 3’üncü oturumu da 21 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz saat 10.15’te uygulanacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise aynı gün 14.45’te düzenlenecek.

Sonuçlar 29 Ağustos’ta açıklanacak

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre  KPSS-2019 sınav sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Buna göre sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

‘Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi’ var

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere ‘Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi’ işlemini hizmete sundu. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılıyor. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabiliyor.