Kamu Personelleri

2019 Bekçi Alımı Sınavı Soruları ve Cevapları Yayımlanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımı için başvurular 15 Nisan 2019 ile 29 Nisan 2019 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile alınmıştı. Başvuru yapan adaylar sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler.

Başvuru şartlarına haiz olan adaylar ön sağlık kontrollerinde başarılı olanlar için ikinci aşama yazılı sınav gerçekleştirildi. Yazılı sınavlar iki kategoride gerçekleştirildi. Alımlar kapsamında 1. dönem sınavı ile 2. dönem sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından gerçekleştirildi.

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANIYOR

Söz konusu sınav 120 dakika sürdü ve adaylara 100 soru soruldu. 2019/1 sınavlarında 8 bin kişi, 2019/2 sınavlarında ise 187 bekçi alımı gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilen sınavın ardından bekçi adayları sınava ilişkin soruların ve cevapların yayımlanmasını heyecanla bekliyorlar.

A kitapçığı soru ve cevap anahtarı, B kitapçığı soru ve cevap kitapçığının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı belirtildi. Söz konusu sınav kapsamında değerlendirmeler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak ve 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak.

Söz konusu sınava ilişkin soru kitapçıklarının MEB ODSGM resmi internet siteleri üzerinden yayımlanacğaı ifade edildi. Söz konusu kitapçıklar yayımlandığında anlık bildirim almak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.