Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) Üzerinden 2019 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Başvurularını Alacak!

Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesi üzerinden duyuru yayımladı ve uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden atama yapılacağını duyurdu.

2019 yılı 2. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası başvurularının 18 Temmuz 2019 Perşembe günü başlayacağı ve 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü sona ereceği açıklandı.

Ayrıca tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına yapılacak atamaların yerleştirme işlemlerinin açıklanan takvime göre yapılacağı duyuruldu ve kuraların bilgisayar ortamında gerçekleştirileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı 2. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası başvurularını Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alacaktır ve kura yeri ile kura saatinin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) web adresi üzerinden ilerleyen tarihte ilan edileceği duyuruldu.

Adaylar kura işlemleri kapsamında evraklarını T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim etmek zorundadır.

Adaylar evraklarını belirtilen tarihlerde söz konusu adrese göndermemeleri veya belirtilen süreç içinde evrakların Sağlık Bakanlığına ulaşmaması durumunda sorumluluğun başvuru sahibine ait olduğu açıklandı.

Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden başvuru yapacaklar tercih süresi zarfında sadece on (10) tercih yapabilecektir.

Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 30 Temmuz 2019 Salı –05 Ağustos 2019 Pazartesi saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilecektir.

BAKANLIK TAKVİMİ

Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) Üzerinden 2019 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Başvurularını Alacak!

ATAMA EVRAKLARI

Bakanlık tarafından talep edilen evraklar şu şekildedir;

a) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

b) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

d) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

e) Mal bildirim formu.

f) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

g) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge.

DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Bir Yorum

  1. Kamu yönetimi mezunuyum farklı kurumlarda farklı alan sınavları açılmasını bekliyoruz

  2. Biz atama bekliyoruz bir sene oluyor sınava gireli hala atama yok bizim cocuklarimelin hali ne olacak kızım işsiz ozellerde bile iş yok saglik bakani duysun artık sesimizi atama istiyoruz biran önce anestesi teknikeri alimi 3000 olsun diğer bölümlerde çok olduğu gibi bizi de görsünler atama istiyoruz yete artık bekledigimiz

  3. Biz atama bekliyoruz bir sene oluyor sınava gireli hala atama yok bizim cocuklarimelin hali ne olacak kızım işsiz ozellerde bile iş yok saglik bakani duysun artık sesimizi atama istiyoruz biran önce anestesi teknikeri alimi 3000 olsun diğer bölümlerde çok olduğu gibi bizi de görsünler atama istiyoruz yete artık bekledigimiz

  4. Yandaşları sok sok sok sok sok. Vatandaşa gelince zam sok sok sok