Gündem

Türk Yıldızları Şehitlerin İsimlerini Göklerde Taşıdılar

Türk Yıldızları Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timidir.  Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları ve Donanmaya ait unsurlar yarın 18 Mart 2016 tarihinde Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümünde gerçekleştirilecek olan törenler öncesinde bir prova yaptılar.  
 

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Şehitler Abidesi bölgesinde ve Çanakkale Boğazı semalarında bir akrobasi gösterisi düzenlediler. Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızlarının Şehitler Abidesi bölgesinde ve Çanakkale Boğazı semalarında yaptığı akrobasi gösterileri vatandaşlar tarafından beğeni ve takdir ile izlendi. 
 
Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları NF – 5 2000 cinsinden 7 uçak ile bu yıl ki akrobasi gösterilerini yapacaklar.  Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları NF – 5 2000 cinsinde olan 7 uçağa birden Çanakkale ve son dönemlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Personeli Polis Memurları ve köy korucuları anısına şehitlerimizin isimlerini yazmışlardır. Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları yaptıkları akrobasi gösterilerinde  NF – 5 2000 cinsinde olan 7 uçağın gövdelerinde şehitlerimizin isimlerini taşımışlardır.  
 

Donanmaya ait mensuplar da bugün yarın düzenlenecek 18 Mart Çanakkale Zaferi töreni için provalar yaptılar. Yapılan provalarda donanmaya ait firkateyn, korvet, hücumbot, deniz altı, mayın avlama, karakol ve sahil güvenlik gemileri Çanakkale Zaferinin yıl dönümü anısına Çanakkale Boğazından geçiş yapacaklar. Ayrıca karakol uçakları ile kuvvet komutanlıkları bünyesinde ki helikopterler ‘de Çanakkale Boğazından geçiş provası yaptılar.