Gündem

AK Parti'li Sincan Belediyesi'nde Özel Kalem Olarak Atanan Yedi Kişi, Memur Kadrolarına Sınavsız Atandı!

Sincan Belediyesi bazı kişileri devlet memuru kadrosuna atama için sınavsız atama yapılabilen özel kalem müdürlüğünü kullandı.

AK Parti’li belediye özel kalem müdürü olarak görevlendirdiği kişileri daha sonra Bakanlıklardaki devlet memurluğu kadrolarına sınavsız olarak atadı.

Birgün’de yer alan içeriğe göre; Devlet Memurları Kanunu içerisinde “İstisnai memuriyet kadrosu” olarak bilinen özel kalem müdürlüğü kadrolarını usul ve esaslara aykırı olarak kullanan Sincan Belediyesi, Sayıştay’ın yaptığı denetimlere takıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek’in görevden ayrılmasıyla yerel seçimlere kadar geçen süre içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Tuna’nın Sincan

Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde; “2014, 2015, 2017 ve 2018” yıllarında sınavsız olarak girebilecek memur kadrolarına 7 kişinin atamasının yapıldığı anlaşıldı.

SAYIŞTAY DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKTI

Sayıştay Denetçileri ise özel kalem müdürlüğü kadrosunun memur olmak için sınavsız atama yolu olarak kullanılamayacağını vurguladı.

Sincan Belediyesinin görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı davrandığı belirtildi.

Bir Yorum

  1. Hangi belediye de sınavla atanıyorlar ki? Ben eski bi uzman çavuşum. Beni kapsayan kanunda diyor ki kurum takdirinde uygun görülen münhal kadroda görev yapabilir sınavsız atanabilir. Etrafınızda gördüğünüz zabıta zabıta itfaiye memuru şoförler vs vs aklınıza ne gelirse artık. Yerel yönetimde belediye başkanı istediği adamı yoldan çevirip içerde memur yapabiliyor. Ama hakkı olan bizler atanabilmek için referans yani torpil arıyoruz. Bu günümüzün gerçeğidir. Çok nadirdir DPB na açık kadro bildiren belediye sayısı. Kimse yapmıyor. Ne kadar eş dost hısım akraba varsa yukardan aşağıya belediyede çalışıyorlar. Allah'a havale ettik.

  2. Abartiyorlar kamuya personel alımını mahkeme de dayısı olanı alıyorlar hakkıyla kazananları almıyorlar kul hakkını gasp ediyorlar

  3. Bu bizim ulkenin kaderi hepsi ayni a partisi b partisi hic farketmez..

  4. Eee söz konusu akp yönetimi .halsizlik yolsuzluk ayirdim yapmiyor ya hani ?

  5. VAllahi helal olsun ne diyelim. İşci bunalıp istifa edince ugraşmasına rağmen geri bile dönemiyor ama isteyen istediği yere atanıyor hakkımız helal değil

  6. yeter.bukadar.olmas.adalesız.bızım.sıfaf.gırıy.kazmayor.unustede.bosa.okumus..kazden.mulakat.kayıp.den.dala.fen.donuy.kım.kazanırs.o.adam.alıy.bız.gıb.garban almıyor.adalet.huydluk.torbıs.bısey.olmuyor.yeter.dur.dam.zam.geldı..bızde.duruz.oldum.hatmı.ne.yaptık.mılet.devlet..ıylık.marat.dogar.