Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı'ndan YİK Üyelerine Aylık 18 Bin Lira Maaş Ödemesi Hakkında Açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri Bülent Arınç, Yıldırım Akbulut, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Cemil Çiçek’in aylık 18 bin lira maaş ödemesi aldığı tartışmaları devam ediyor.

Söz konusu tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan dikkat çeken açıklama geldi.

Okrtay, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın bu konudaki soru önergesine verdiği yanıtta ise;

“Ödeme miktarı Cumhurbaşkanınca belirleniyor.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan Bülent Arınç ,ise maaşı hakkında tartışma çıkaranlara “Edepsizler” demişti ve bu sözleri eleştiri odağı olmuştu.

YİK ÜYESİ ŞAHİN CANLI YAYINDA AZ ÖNCE AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Mehmet Ali Şahin Habertürk ekranlarında maaşlarının 18 bin lira olmadığını ve 15 Bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konuda açıklama yapan Şahin’in açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanımız mevcut hükümetin de başındadır. istişare üretme ihtiyacı duyabilir, farklı fikirlerden yararlanma ihtiyacı duyabilir.

Bu amaçla kurulu oluşturduğunu düşünüyorum. Ben özellikle kamuoyundan çok müspet tepkiler de gördüm. Cumhurbaşkanımız hiç kimseye danışman, fikir almaz diye birtakım iddialar vardı. Şuanda bir heyet kurdu 6 kişiden oluşuyor ve bu sayı artabilir.

İlk toplantımızda böyle bir şey konuşmadık. Bu kurumun çalışma usul ve esasları ne olacak hangi zaman diliminde geleceğiz ve gündemi ne olacak bunları konuştuk.

Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek yapılacak ödemeleri de ayrıca Cumhurbaşkanı belirleyecek diyor. Kendi taktiridir. Bizim bir talebimiz olmamıştır. 15 bin liradır, biraz küsuratı var ama 15 bin 130 falan olması lazım.

Bir Yorum

  1. Çok üzüldüm YİK kurulu üyelerinin maaşları 18.000 değil 15.000 imiş. Vah vah. Yazık adamlara bir de bunların hepsinin 13.000 TL milletvekili emekli, maaşları var. toplamak için hesap makinesi gerekmektedir. Hesap makinesi bozuk galinba. 28.000 Net maaşa ulaştık. İnsan gıpta ediyor. Kendi seçtiği milletvekillerine verdiği bu maaşlar az bile. Çünkü onlar gece gündüz çalışıyorlar. NOKTA

  2. Az kaldı bu ülkenin insanı İstanbul da yapılan adaletsizliği yeni seçimlerde tekrardan ders olarak verecektir

  3. Haram olsun verdiğim oya. İnşAllah mahserde hakkımızı alacağız.

  4. Milletin sırtına vurun vergileri asgari ücretli sürünsün gençler iş bulamadıkları için intihar etsin teneşire bir nefes borcunuz var hala devletin malını sömürün burnunuzdan gelsin

  5. Yazıklar olsun millet nasıl geçiniyor 1000tl nerde 18 bin nerde haram zıkkım olsun

  6. 696 KHK LI İŞÇİLER OLARAK BİZLERDE DEVLETİMİZE ÇALIŞIYORUZ.. EMEKLİLERE MEMURLARA VERİLEN ENFLASYON FARKI BİZLERE NEDEN VERİLMEDİ ??
    2018 YILI ENFLASYONU YÜZDE 20 NİN ÜSTÜNDE KAPANDI. ÇALIŞIPTA ENFLASYON FARKI ALAMAYANLAR SADECE BİZLERİZ.. 696 KHK LI İŞÇİLER ADALET İSTİYOR HAKKINI İSTİYOR.. İŞÇİLERİ ENFLASYONA EZİLDİ.. SÖZLER TUTULMUYOR..

  7. küsüratı da varmış. hiç olurmu öyle şey. düz hesap 16 bin yapın. yok oda küsürat oldu düz hesap 20 bin yapın.

  8. Sizin o beğenmediğiniz küsüratıda var deyip görmezden geldiğiniz 130 lirayı memura işçiye emekliye maaş zammı olarak layık gördünüz utanmadan. Bunuda istişare ederekmi verdiniz . Enflasyonun % 25 olduğu ülkede kendi maaşınıza hiç görev yapmadan %40 size o maaşı layik gördn in de kendi maaşın %26 zam yaptığı ülkede. Her kuruşunuzda hakkımız var Allah yemek nasip etmesin fazla fazla çıkarsın hepinizden