Gündem

Son Dakika! Ekrem İmamoğlu’ndan Ali Babacan’ın ve Davutoğlu’nun kuracağı yeni partiye destek açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan flaş son dakika destek açıklaması! DW Türkçe’den Bülent Mumay’ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Ali Babacan’ın ve Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önümüzde ki günlerde muhtemel kuracağı yeni partiye destek açıklamalarında bulundu.

YENİ BİR SİYASET DİLİNE İHTİYAÇ VAR

Davutoğlu ve Babacan’ın parti hazırlıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna cevap veren İmamoğlu Türkiye’nin yeni bir siyaset diline, yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu söyledi. İmamoğlu Babacan ve Davutoğlu’nun kurmayı planladıkları yeni parti ile ilgili olarak “Çok üst seviyede sorumluluk elde etmiş kişiler. Toplumda nasıl bir karşılık bulacağını elbette zaman gösterir. Kararlı duruşlar siyasette çok önemlidir. Geri adım atmamaları, bir inancı varsa geri adım atmamaları çok önemlidir. Türkiye’nin kararlı duruşlara ihtiyaç var. Yeni bir siyaset diline, yeni bir yönetim anlayışına Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Buna karşılık vermemiz lazım. Siyaset güncel bir olay değildir. Ürettiğiniz siyasi mekanizmalar geleceği etkiler. Ben adım atarken öyle adım atıyorum. Bunların ihtiyaçtan doğduğunu düşünüyorum. Güçlü siyasi kimliklerin varlığı toplumlar açısından önemlidir” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun Ali Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilere yaptığı son dakika açıklamarı Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Bir Yorum

  1. Seçimlerde d s p adayı çekil diyen karşı taraf olunça demokrasi