Ekonomi

Girişimcilere İŞKUR'dan Destek

İŞKUR tarafından verilmekte olan Girişimcilik Eğitim Programlarından geçen sene 42 bin kişi faydalandı. İŞKUR tarafından yapılan yazılı açıklamada “Girişimcilik Eğitim Programları” çerçevesinde iş fikrine sahip herkesin İŞKUR tarafından desteklenmeye devam edileceği belirtildi. Girişimcilik Eğitim Programlarını başarıyla tamamlayanlara eğitim ssonunda bir sertifika veriyor. Girişimcilik Eğitim Programları tamamlandıktan sonra aldıkları sertifika KOSGEB’in verdiği “Yeni girişimci desteği” için işe yarabiliyor. Yebi girişimci desteği için KOSBEB’e başvurmadan önce İŞKUR tarafından verilen “Girişimcilik Eğitim Programları”‘ndan faydalanmanız ve eğitim almanız gerekiyor.  Bu programdan geçen sene (2015) toplam olarak 41907 kişi faydalandı ve sertifikasını aldı. 

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, Girişimcilik Eğitim Programlarından bu senenin ilk iki ayı (Ocak, Şubat) faydalananların sayısında geçen senenin  ilk iki ayına göre artış görülüyor. 

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada “Programdan 2015’in ocak-şubat döneminde bin 885 kişi yararlanırken, sayı bu  yılın aynı döneminde yüzde 166 artarak 5 bin 22 kişiye ulaştı. Programlardan  yararlanan erkek katılımcı sayısı yüzde 197’lik artışla 3 bin 61, kadın katılımcı  sayısı ise yüzde 129’luk artışla bin 961 kişi oldu” deniliyor.

İŞKUR’un verdiği “Girişimcilik Eğitim Programları” hakkında detaylı bilgilere İŞKUR resmi internet sitesinden erişebilirsiniz.

İŞKUR 1936 senesinden bu güne kadar ülkemizde işçi ve iş veren arasındaki aracı konumunda yer almaktadır. Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisi olan İŞKUR’a her sene yüzbinlerce insan iş ve işçi bulma maksadıyla başvuruda bulunuyor. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum