Askeri Personel

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi 220 Subay Astsubay Alımı Sınav Takvimi Açıklandı!

27 Haziran 2019 tarihinde yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığının (JGK) muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması kapsamında Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine (JSGF) 220 erkek öğrenci alımı yapılacağı belirtilmişti.

Ayrıca başvurular 1 Temmuz 2019 tarihinde başlamış ve 26 Temmuz 2019 tarihinde saat 17:00’de sona ermişti. Sonuçlar 26 Temmuz’de akşam saatlerinde açıklanmıştı.

DUYURU GELDİ

İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi internet sitesi “https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris” üzerinden yayımlanan son dakika duyurusuna göre 220 subay, astsubay alımı sınav takvimi açıklandı.

220 adayın “https://vatandas.jandarma.gov.tr” üzerinden yayımlanan duyuruya göre evraklara erişim sağlayabileceği ifade edildi.

DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV AŞAMALARI

Seçme sınavları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığı yerleşkesinde (Beytepe/Çankaya/ANKARA) yapılacak olup, adaylar fiziki kontrol, fiziki yeterlilik ve mülâkat olmak üzere üç aşamalı sınava tabi tutulacaktır.

RESMİ SINAV DUYURUSU

Yayımlanan kılavuza göre sınav alt kısımda yer alan bilgilere göre düzenlenecektir;

(1) Fiziki Kontrol :

(a) Adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirilir.

(b) Fiziki kontrol; TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre yapılır. Her bir aday, Tablo-1’de bulunan standartlara göre değerlendirilir. Ayrıca yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Sah.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre vücudun herhangi bir yerinde dövme, kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak.) zorundadır.

(c) Fiziki Kontrol Komisyonu asgari standartları sağlayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olur.” sağlayamayan adaylar hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı  Olamaz.” şeklinde karar verir. “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olamaz.” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.

(d) Hakkında “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olamaz.” kararı verilen adaylar, itiraz hakkını kullanabilir, sonucun değişmemesi durumunda diğer sınav aşamalarına geçemezler.

(e)“Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olur.” kararı verilenler fiziki yeterlilik sınav aşamasına geçecektir.

(2) Fiziki Yeterlilik Sınavı :

(a) Fiziki Kontrol Komisyonları tarafından “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Fakülte Öğrenci Adayı Olur.” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

(b) Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek yapar.

(c) Fiziki yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyetini değerlendirmek üzere TABLO-2’de örneği bulunan parkurda uygulamalı olarak yapılır.

(ç) Başarılı olmak için beş yüz tam puan (500) üzerinden en az üç yüz puan (300) almak zorunludur.

(3) Mülâkat Sınavı :

(a) Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar.

(b) Değerlendirmede adayın;
– Konu hakkında bilgi düzeyi,
– Kendisinden istenileni kavrama,
– Özgüveni,
– İfade etme yeteneği,
– Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yüz (100) puan olmak üzere toplam beş yüz (500) tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için beş yüz (500) puan üzerinden en az üç yüz (300) puan alması gerekir.

NOT: Adaylar sınava gelirken yanlarında cep telefonu, ses-görüntü kayıt cihazı veya benzer özellikli değişik elektronik cihazları getirmeyecektir. Bu tür cihazlarla gelen adaylar nizamiyeden alınmayacaktır. Nizamiye bölgesinde bu tür cihazları teslim alma veya muhafaza etme imkanı bulunmamaktadır.