Ekonomi

Hükümet Kamu İşçilerine Zam Teklifini Revize Etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş’i ziyaret etti. Bakan Selçuk, Türk-İş’in 67. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Ergün Atalay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar da Bakan Selçuk’a eşlik etti.

ZAM TEKLİFİ REVİZE EDİLDİ

Burada açıklama yapan Bakan Selçuk 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında daha önce verdiği 5 + 4’lük zam teklifini revize etti.

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk, ilk altı aylık dönem için 1 puan artış yaparak, yüzde 6+4 teklifinde bulundu. Ancak Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay verilen teklifin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türk İş tarafından ücretlere 300 lira seyyanen zam yapılması ve 2019 yılının ilk 6 ayında yüzde 15 oranında sonraki bir buçuk yıl boyunca enflasyon +3 puan refah payı istenmişti.

Bir Yorum

  1. 696 KHK LI İŞÇİLER ÜVEY EVLATMIDIR ?? BİZLERDE DEVLETİMİZE HİZMET EDİYORUZ..HERKEZE VERİLEN 2018 YILI ENFLASYON FARKLARINI ALAMAYAN TEK KESİM BİZİZ.. HAKKIMIZ OLAN ENFLASYON FARKLARIMIZI GERİYE DÖNÜK OLARAK İSTİYORUZ.. İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ DİYEN DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN ARTIK ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ.. (696 KHK LI İŞÇİLER)

  2. Merhaba Bülent Bey ,
    Komik olmayın Allah aşkına bu ülke'de adalet mekanizması düzelmediği müddetçe kimse birşey beklemesin.Hangi devlet büyüğünden bahsediyorsunuz.Sizin işiniz bana göre devlet büyüklerimizde değil Allahla kul arasında bir mesele diye düşünüyorum.
    Saygılarımla…