Gündem

Göç İdaresinden Flaş Açıklama ! Suriyeliler Sınır Dışı Edilecek Mi?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz yaptığı açıklamalarında İstanbul’da son dönemde sıkılaşan denetimler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ayaz açıklamalarında yakalanıp geri gönderme merkezlerine veya il göç müdürlüklerine sevk edilenlerin başta Afganistan, Pakistan ve diğer uyruklardan düzensiz göçmenlerden oluştuğunu ifade etti.

SURİYELİLER SINIR DIŞI EDİLECEK Mİ?

Türkiye’de kaydı olmayan Suriyelilerin sınır dışı edildiğine dair son dönemlerde haberler yayınlandığını ifade eden Abdullah Ayaz söz konusu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da ifade ettiği gibi sınır dışı söz konusu değil. Bunu defaatle ifade ettik. Suriye’deki durumdan dolayı, Suriyelilerle ilgili şu anda hukuki olarak sınır dışı kararı alınması mümkün değil. Şu anda kaydı olmayan Suriyelileri kamplara sevk ediyoruz. Kamptaki kayıt işlemleri bittikten sonra da bir planlama dahilinde onların farklı illere sevkini sağlıyoruz. Başka illere kayıtlı olup fiilen İstanbul’da yaşayan Suriyeliler var. Onlarla alakalı İstanbul Valiliğinin verdiği bir süre var.”

Ayrıca Abdullah Ayaz açıklamalarında Suriyelilerin kayıtlı olduğu illere dönmeleriyle ilgili İstanbul Valiliği tarafından talimat yayımlandığını ifade etti. Abdullah Ayaz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Biz de Suriyelilerin illerine dönmelerini kolaylaştırması adına il müdürlerimizle bazı çalışmalar başlattık. Bu hareketliliği bir şekilde düzenlemek istiyoruz. İstanbul’daki o yoğunluğu azaltıp, bir düzen kurmayı hedefliyoruz. Konuyla ilgili bugüne kadar aldığımız çok sayıda tedbir vardı. Tüm bu tedbirlere rağmen başka illere kayıtlı olup da farklı sebeplerle İstanbul’a gelmiş olan Suriyelilerin tespit edilmesi için böyle bir çalışma başlatıldı.”

Bir Yorum

  1. Biz bu asalakları istemiyoruz nerede Suriyeli varsa Allah belalarını versin

  2. Gitsin ulkelerinde savassinlar onlar burda keyif pesinde bizim askerimiz onlarin ulkesini kurtarmak icin can pesinde. Boyle bir sacmalik yok.

  3. Bizde savas olsa (ki sinsi ic savas var) kac tanesi Turklere ulkesinin kapisini acar? Hicbiri! Bizden kurtulmak icin bir tekmede suan kucak acilanlar vurur. Her yerden cikiyolar amip gibi cogaliyolar. Turkiye'ye gelen dogurdukca doguruyor. Cocuk yaparken sarfettigin eforu ulkeni kurtarmek icin sarfet. Reisi yanlis anlamis bu suriyeliler ellam onlara degil Turklere demisti.