Ekonomi

Çift maaş alan bürokratlar tartışması! Temel Karamollaoğlu binlerce çift maaş alan bürokrat var iddiasında bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ki işsizlik rakamlara dikkat çekerek, çift maaş alan bürokratlara yönelik yaptığı eleştirilerde ‘’Bu kadar issizin olduğu bir yerde bürokratların 2 yerden değil 4-5 yerden aylık alanlar var’’ diyerek tepki gösterdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Ulaştırma Bakanı Fatih Dönmez’in ‘çift maaş alan bürokratınız var mı?’ soru önergesine verdiği cevabı değerlendirdi. Karamollağlu, Ulaştırma Bakanlığında 9’dan fazla hatta binlerce kişinin çift maaş aldığı iddiasında bulunarak ‘’Ulaştırma Bakanını tebrik ediyorum. Eğer sadece 9 kişi ise aferin’’ dedi.

BİNLERCE BÜROKRAT ÇİFT MAAŞ ALIYOR İDDİASI

Kamuda Çift Dikiş tartışmasında oklar iktidar ve bakanlıkların üzerinde. Hedefte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan var. Bakanlıkta 9 üst düzey yöneticinin hem bürokrat hem de yönetim kurulu üyeliklerinden maaş aldıkları ortaya çıkmıştı. Turhan Yorum yapmadı. Bir işlem yapacak mısınız sorusuna da aynı yanıtı vererek geçiştirdi. Turhan ‘’soru önergesinde cevabımızı verdik’’ dedi. Karamollaoğlu ise Turhan’ın bu geçiştirici cevabına karşılık ‘’Bizim kanaatimiz öyle 9 kişiyle değil, 9 binlerle ölçülecek rakamlar var’’ dedi.

CHP’DEN 17 MADDELİK AHLAKSIZLIKLA MÜCADE TEKLİFİ

Tartışmalar Ulaştırma bakanlığındaki 9 bürokratın çift maaş üzerinden gündeme geldi. Muhalefet ayakta… CHP siyasi ahlaksızlık da mücadele ve siyasi etik kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Siyasi Etik kurulu oluşturulmasını istedi. Teklifte, siyasetçilerin alacağı hediyeden, iş takibine… Kamu imkânlarının kullanımından cift maaşın önlenmesi ne kadar 17 madde var.

BİR TARAFTA EYT’LİLER BİR TARAFTA ÇİFT MAAŞ ALAN BÜROKRATLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerini çift maaş alan bürokratlar üzerinden sürdürdü. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında ‘’bir bürokrat, Bakanlığa bağlı bir şirkette görev alıyor… Garabet buradan başlıyor zaten!..’’ derken, konu hakkında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bürokratların çift maaş almasına tepki göstererek ‘’ne kadar bürokrat varsa ne kadar atanmış danışman varsa tamamı çift dikiş. Bir tarafta EYT liler emekli olmak için mücadele ederken sağında solunda herkes çift dikiş maaş alıyor’’ iddiasında bulundu.

BAKAN ÇİFT MAAŞ ALINMASINI SAVUNDU

Soru önergesine cevap veren ama sadece ‘’var’’ diye cevap veren Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise sayı vermedi. Muhalefet tek ses olarak karşı çıkıyor. Enerji bakanı, uygulamaların gerekçelerini anlatırken, YPK kararına işaret etti. Dönmez yaptığı açıklamada’’YPK’nın aldığı bir karar var. Orada bir kamu görevlisinin kamu iktisadi teşekkürün de veya çoğunluk hissesi kamuya ait olan bir kuruluşta, birden fazla yönetim kurulu üyesi olması halinde bunlardan sadece bir tanesini tercih edebileceğini, alabileceğini diğerlerini ücretsiz olarak bu görevi yapacağına dair bir düzenleme var’’ ifadeleri ile savundu.

İki Bakanın açıklamalarından muhalefet tatmin olmadı. Gözler şimdi diğer bakanlıklara gönderilen soru önergelerine gelecek yanıtlarda. Tartışma dinecek gibi değil.