Gündem

Tatil Dolandırıcılığı Hakkında Turizmcilerden Önemli Uyarı

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca tatil ve tur organizasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Atmaca yaptığı açıklamalarında turizmde sevindirici bir hareketliliğin yaşandığını belirtti.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

Ülkay Atmaca yaptığı açıklamalarında dolandırıcıların turizm sektörünü de hedef aldığına dikkat çekti. Ayrıca Atmaca bu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Hareketli bir sezon yaşıyoruz. Antalya’da 16 milyon, ülke genelinde ise 50 milyon turist hedefini gerçekleştirmek üzereyiz. Ancak tatil dolandırıcıları nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. En son geçen hafta bir mağduriyet oldu. Otellerin web sayfaları kopyalanarak, yeni bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bunun örnekleri de çoğalmaya başladı. Bir gece operasyonunda insanlar mağdur ediliyor. Tatil için para yatırmışsınız, otele geliyorsunuz ama rezervasyonunuz yok. Çünkü siz o gece kurulan bir internet sayfasından tatilinizi almışsınız, bizim ise bu tatilden haberimiz yok”

Yaşanan bu olayların ülkeye ve otellere zarar verdiğini ifade eden Atmaca açıklamalarında “Tüketici parasını ödemiş, tatil yapmak istiyor, otel de para almamış, rezervasyondan haberi olmadığını söylüyor. Burada çıkan hengameyi düşünebiliyor musunuz? Bu durumdan diğer turistler de zarar görüyor, otelin de ülkenin de imajı zedeleniyor” ifadelerine yer verdi.