Gündem

MHP Lideri Bahçeli'den Güvenli Bölge Açıklaması: Kontrol Bizde Olmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Suriye’de güvenli bölge hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli açıklamalarında güvenli bölgenin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasını müteakiben güvenli bölge Türkiye’nin haklı ve meşru taleplerine göre tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

DEVLET BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

30 ila 35 kilometrelik bir derinlikte kurulacak bir güvenli bölge yalnızca Türkiye’yi değil, bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. Suriye’nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde kurulması düşünülen güvenli bölgeye ilişkin yapılan müzakerelerde Müşterek Hareket Merkezinin en kısa sürede Türkiye’de kurulması konusunda uzlaşmaya varılmıştır. Bu konuda mutabık kalınması memnuniyet vericidir.

Temennimiz yeni bir oyalama sürecine tevessül edilmemesidir. Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasını müteakiben güvenli bölge Türkiye’nin haklı ve meşru taleplerine göre tesis edilmelidir. ABD müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir. Bu ülkenin PKK/YPG’yi kanatlarının altına alarak ulaşacağı hiçbir yer yoktur. Güvenli bölge kurulmasıyla ilgili iddia edilen müspet gelişmeler ABD’nin lütfu değildir. Yanı başımızda terör devleti kurmayı aklından geçirenler unutmasınlar ki, son nefesimize, son neferimize kadar direniriz, alayının aklını alır, heveslerini kursaklarında bırakırız. ABD, Türkiye’yi anlamalı, sevmiyorsa da saygı duymalıdır.