Ekonomi

Hükümetin Kamu İşçisine Zam Teklifi Hakkında Hak İş'ten Açıklama

Hükümet tarafından bugün kamu işçilerine yeni zam teklifi açıklandı. Açıklanan zam teklifi hakkında Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarda bulundu. 

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında kamu işçisi için kendilerine iyileştirme yapıldıktan sonra ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiğini belirterek, uzlaşmanın söz konusu olmadığını vurguladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Mahmut Arslan başkanlığındaki Hak-İş heyetini makamında kabul etti. Söz konusu görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

MAHMUT ARSLAN’IN AÇIKLAMALARI

Mahmut Arslan Bakanlık girişinde basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Arslan söz konusu açıklamalarında bazı sözleşmelerin üzerinden 6 ay, bazı sözleşmelerin ise 8 ay geçtiğini ifade ederek kamudaki işçilerin bir an evvel toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını beklediğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hak-İş’e bağlı sendikaların yaklaşık 70 bine yakın üyesinin toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, bizim yaptığımız taleplere karşı Sayın Bakan tekliflerini sunmak için bizi davet etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizde Sayın Bakan’ın bu toplu iş sözleşmelerinin masada ve bir an evvel sonuçlandırma konusundaki çabalarını, gayretini ve iyi niyetini bir kez daha görmüş olduk. Sayın Bakan’ın bu çabalarının ve gayretlerinin toplu iş sözleşmesinin sonuçlandırılmasında da önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz. Sayın Bakan’ın gelinen en son noktada bize sunduğu teklif; İyileştime yapıldıktan sonra ilk yılın birinci 6 ayı için yüzde 7, ikinci 6 ayı için yüzde 4. İkinci yılın ilk ve ikinci 6 ayı içinse yüzde 3+3 ve enflasyon farkı”

Bir Yorum

  1. EYY MAHMUT ARSLAN 696 KHK LI İŞÇİLERE ENFLASYON FARKI BİLE ALAMADIN..
    HANİ İŞÇİLER ENFLASYONA EZİLMEYECEKTİ ?? 2018 ENFLASYONU YÜZDE 20 ÜSTÜNDE İKEN BİZLERE YÜZDE 4 HAKMIDIR ?? 12 MİLYON EMEKLİYE VAR, 3 MİLYON MEMURA VAR AMA 696 KHK LI İŞÇİLERE YOK BUMU ADALETİNİZ ???

  2. Sayin mahmut arslan inşAllah dik durur işçiyi satmazsınız enflasyonun yüzde 30 olduğu ve her şeye yüzde 30 yüzde 40 zam gelmiş utanmadan eflasyon yüzde 5 demek piskinliktor daha geçen sigara doğalgaz elektirik yüzde 30 yüzde 25 zam yapıldı insan biraz Allah tan korkar ya

  3. belediye sirketlerinde kit bunyesinde calişan isciler için savas verin Allah rizasi icin sayin mahmut bey