Gündem

Bakan Bekir Pakdemirli'den Kurban Bayramı Uyarısı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yazılı bir açıklamada bulundu ve kurban bayramına yönelik, vatandaşların kurban kesimi hakkında detayları paylaştı.

Yaptığı yazılı açıklamasında vatandaşları kurban komisyonları tarafından belirlenen yerlerde kurban kesmeleri çağrısında bulunan Bekir Pakdemirli bu konuda dikkat edilmesini vurguladı.

Bakan Pakdemirli, kesim yerlerinde görevlendirilen veteriner hekimlerin, dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlara teknik, hijyen ve hayvan sağlığı konularında yardımcı olacaklarına ifade den Bakan Pakdemirli;

“Kurbanlarımızı komisyonlarca belirlenen yerlerde hijyen ve çevre kirliliğine mahal vermeden keselim.

Uygunsuz şekillerde yakalayarak, uygun olmayan gereçlerle ve şartlarda keserek, insani ve dini bakımdan uygun olmayan hallerle hayvanların gereksiz yere acı çekmelerine sebep olmayalım.” dedi.

Para cezası hakkında bilgi veren Bakan Pakdemirli;

“Hayvanların kesilmesi, dini kuralların gerektirdiği özel şartlar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır.” dedi ve bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere hayvan başına bin 552 lira idari para cezası uygulanacağını söyledi.