Eğitim

Öğrencilere Özel Yurtlar Hakkında Flaş Uyarı: Sakın İmzalamayın

TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrası öğrencilerin özel yurt veya ev tutarken mağdur olmaması için önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Koçal açıklamalarında üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) yurtlarına yerleşememeleri durumunda özel yurtları ve ev kiralamayı tercih ettiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra Koçal öğrencilerin bu süreçte bir an önce barınma ihtiyacını halletmek isteyerek hata yapabileceklerini ve dolandırıcılarla karşı karşıya kalabileceklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLERE ÖZEL YURT UYARISI

Aziz Koçal açıklamalarında özel yurtlarda sözleşme imzalarken öğrencilerin dikkat etmesi gerekenlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koçal açıklamalarında öğrencilerin özel yurt ile sözleşme imzalamadan önce yurdun kendisine vereceği hizmetlerin tamamını ayrıntılı olarak sözleşmeye yazdırmaları gerektiğini belirterek okumadan sakın imzalamamalarını önerdi.

Aziz Koçal’ın bu konu hakkındaki açıklamaları ise şöyle oldu:

“Yurdun öğrencilere vereceği hizmetler çok iyi sorgulanmalı, güvenlik, temizlik, ısınma, yemek, ders çalışma alanları, konaklama yapılacak odalar, özel etüt odaları, kantin ya da dinlenme bölümleri gibi sosyal mekanlar görülerek karar verilmeli. Öğrenciler, özel yurt ile sözleşme imzalamadan önce yurdun kendisine vereceği hizmetlerin tamamını ayrıntılı olarak sözleşmeye yazdırmalı. Öğrenciler seçtikleri yurt ile yapacakları yıllık sözleşmeyi çok iyi okuyarak imzalamalı. Yurdun mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olmasına dikkat edilmeli. Aksi takdirde vereceğiniz paralar boşa gidebilir ve ortada kalabilirsiniz”