Askeri Personel

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Astsubay Meslek Yüksekokulları (MYO) (Adayları İçin Kayıt ile İlgili İlan/Açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı kendi resmi web sayfası üzerinden Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Astsubay Meslek Yüksekokulları Adayları İçin Kayıt ile İlgili İlan hakkında açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tarafından yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi!

1. MSÜ Astsubay Meslek Yüksekokullarına “Aday Yerleştirme İşlemleri” MSÜ Rektörlüğü koordinesinde ilgili Astsubay Meslek Yüksekokulları tarafından;

a. Kayıt işlemleri 26 Ağustos-13 Eylül 2019 (Son Tarih 13 Eylül 2019 saat 18.00) tarihleri arasında,

b. Kontenjanlarda eksik kalması halinde ek çağrı ve kayıt işlemleri 18-20 Eylül 2019 tarihleri arasında ilgili Astsubay Meslek Yüksekokulunda şahsen yapılacaktır.

2. Astsubay Meslek Yüksekokulu kontenjanlarına göre çağrı işlemleri Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü ile Astsubay Meslek Yüksekokulları tarafından yapılacaktır. Kayıt yaptırma hakkı elde eden aday bilgileri 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren günlük olarak https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanan listelerde yer alan adaylara ÖSYM tarafından yapılan 2019-MSÜ Sınavına müracaatta belirtikleri telefon numaralarından da çağrı yapılacaktır.

Kendisine internet üzerinden ve telefonla çağrı yapılan her aday çağrı yapıldığı okula kayıt yaptırıp yaptırmayacağını 24 saat içinde beyan etmek zorundadır. İnternet adresindeki çağrı listesinde adı yer alan adaylardan, listenin yayımlandığı tarih ve saatten itibaren 24 saat içinde (çağrı/kayıt işlemleri mesai günlerinde yapılmaktadır) çağrı yapıldığı okulu arayarak geleceğini beyan etmeyen adayların veya çağrı yapıldığı okul tarafından 24 saat içinde 3 defa aranıp ulaşılamayan adayların “ASKERİ ÖĞRENCİ ADAYLIKLARI SONLANDIRILACAKTIR.” Telefon numaralarınızda bir değişiklik oldu ise mutlak suretle MSÜ Rektörlüğüne bildiriniz.

3. Aday yerleştirme işlemlerinde öncelikle aday tercihleri ve Aday Değerlendirme Puanı sırası olacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 (beş) iş gününe kadar adayların öncelikli tercihleri dikkate alınacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 (beş) iş gününde ise intibak eğitimlerinin planlanan zamanda ve etkin olarak icrası ile Okullarının belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb. MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okullarına kayıt yaptıran, kayıt yaptıran ve ayrılan, intibak eğitimine katılan, intibak eğitimine katılıp ayrılanlar MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

4. Öncelikli tercihlerinden sıra gelme ihtimali olan adaylar diğer tercihlerinde çağrı sırası gelse dahi son 5 iş gününe kadar öncelikli tercihlerine yerleşebilmeleri için bekletileceklerdir. Bu adayların çağrı sırası gelen tercihlerine yerleşme hakları saklı kalacaktır. Bu adaylarla ilgili açıklamalar 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ (MSÜ) KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ İLAN METNİ

1. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında MSÜ Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu seçim aşamalarını başarı ile tamamladınız.

2. Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrenci alım faaliyetleri kapsamında kayıt işlemleri 2 aşamada yapılacaktır. Birinci aşama ön kayıt ve ikinci aşama intibak eğitimi süreci olan kesin kayıt aşamasıdır.

3. Ön Kayıt işlemleri kapsamında;

a. Kayıt işlemleri 26 Ağustos-13 Eylül 2019 (Son Tarih 13 Eylül 2019 saat 18.00) tarihleri arasında,

b. Kontenjanlarda eksik kalması halinde ek çağrı ve kayıt işlemleri

18-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda şahsen yapılacaktır. İntibak eğitimi başlangıcından sonra kontenjan açığı kalması durumunda yapılacak tüm kayıt işlemleri kesin kayıt işlemi olarak uygulanacaktır.

4. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu İntibak Eğitimleri 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda başlayacaktır.

5. 26 Ağustos-06 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapan adaylar

09 Eylül 2019 tarihinde Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda intibak eğitimleri için katılışlarını yapmak üzere evlerine gönderilecektir. Söz konusu adaylardan en geç

10 Eylül 2019 saat 17.00’a kadar geçerli bir mazereti olmaksızın katılışını gerçekleştirmeyenlerin “Askeri Öğrenci Adaylıkları” sonlandırılacaktır. İntibak eğitimi başlangıcından sonra kayıt yaptıran adayların, kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra hemen intibak eğitimine alınacaklarından dolayı kayıt belgeleri ile birlikte aşağıda belirtilen malzemeleri mutlaka yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

6. Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu kontenjanlarına göre çağrı işlemleri Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü ile Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Kayıt yaptırma hakkı elde eden aday bilgileri 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren günlük olarak https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanan listelerde yer alan adaylara ÖSYM tarafından yapılan 2019-MSÜ sınavına müracaatta belirttikleri telefon numaralarından da çağrı yapılacaktır.

Kendisine internet üzerinden ve telefonla çağrı yapılan her aday çağrı yapıldığı okula kayıt yaptırıp yaptırmayacağını 24 saat içinde beyan etmek zorundadır. İnternet adresindeki çağrı listesinde adı yer alan adaylardan, listenin yayımlandığı tarih ve saatten itibaren 24 saat içinde (çağrı/kayıt işlemleri mesai günlerinde yapılmaktadır) çağrı yapıldığı okulu arayarak geleceğini beyan etmeyen adayların veya çağrı yapıldığı okul tarafından 24 saat içinde 3 defa aranıp ulaşılamayan adayların “ASKERİ ÖĞRENCİ ADAYLIKLARI SONLANDIRILACAKTIR.” Telefon numaralarınızda bir değişiklik oldu ise mutlak suretle MSÜ Rektörlüğüne bildiriniz.

7. Aday yerleştirme işlemlerinde öncelik aday tercihleri ve Aday Değerlendirme Puanı sırası olacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 (beş) iş gününe kadar adayların öncelikli tercihleri dikkate alınacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 (beş) iş gününde ise intibak eğitimlerinin planlanan zamanda ve etkin olarak icrası ile Meslek Yüksekokullarının belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb. MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okullarına kayıt yaptıran, kayıt yaptıran ve ayrılan, intibak eğitimine katılan, intibak eğitimine katılıp ayrılanlar Astsubay MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

8. Öncelikli tercihlerinden sıra gelme ihtimali olan adaylar diğer tercihlerinde çağrı sırası gelse dahi son 5 iş gününe kadar öncelikli tercihlerine yerleşebilmeleri için bekletileceklerdir. Bu adayların çağrı sırası gelen tercihlerine yerleşme hakları saklı kalacaktır. Bu adaylarla ilgili açıklamalar 26 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.msu.edu.tr ve https://personeltemin.msb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Bu ilan aynı zamanda tebligat yerine geçmektedir.

KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Adres: Balıkesir şehir merkezinin güneyinde, İzmir çıkışı 5’inci kilometresinde bulunmaktadır. Şehir merkezindeki toplu taşıma merkezinden (TTM) ve Kurtdereli Spor Salonu yanından okula vasıta bulunmaktadır. Şehirlerarası otobüs terminalinden şehir merkezine belediye otobüsleri ile ulaşılabilmektedir.

http://www.kkk.tsk.tr/Okullar/KKAMYO/ulasim/ulasim.html

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Telefon: 0 266 221 23 50/51

www.kkk.tsk.tr/Okullar/KKAMYO/index.html

5. Kayıt için izlenecek yol:

 a. Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (KAMYO) yerleştirme duyurusu için tıklayınız…

 b. Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (DAMYO) yerleştirme duyurusu için tıklayınız…

 c. Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (HAMYO) yerleştirme duyurusu için tıklayınız…

 ç. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (BNDMYO) yerleştirme duyurusu için tıklayınız…

Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız…

BU İLAN AYNI ZAMANDA TEBLİGAT YERİNE GEÇMEKTEDİR.

Milli Savunma Üniversitesi İletişim Bilgileri : 0 212 398 01 60

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri : 0 266 221 23 50/51

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri : 0 226 462 83 10 Dahili:1594-1595

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri : 0 232 251 16 00 Dahili: 2872-2873

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu İletişim Bilgileri : 0 312 425 04 42/82 59