İşkur İş İlanları

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilanlarına başvuru yapmak ve diğer İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak için bir İŞKUR kayıtlı kullanıcısı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR internet şubesine online olarak giriş yaparak kayıt yapabilirsiniz. Bu sayede İŞKUR iş ilanlarına ve diğer tüm detaylara erişim sağlayabileceksiniz.

İŞKUR’a nasıl kayıt olunur ve İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır sorularının yanıtını kamupersoneli.net olarak sizlerle paylaşıyoruz.

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR GİRİŞ ŞUBESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR KAYDI NASIL OLUŞTURULUR?

Türkiye’de iş aramak için ilk yapmanız gereken İŞKUR kaydı oluşturmaktır. İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a online olarak ya da herhangi bir şehirde/ilçede yer alan İŞKUR şubesine giderek kayıt yapabilecektir.

Ancak unutmamanız gerekiyor ki,bilgilerinizin tamamen doğru yazılması gerekmektedir. Bu sayede aradığınız iş ilanı size uygun olarak karşınıza çıkacaktır.

Bu sayede başvuru yaptığınız iş ilanları sahibi iş verenler bilgilerinizi doğrudan öğrenmiş olacak ve yapılan başvurular arasında öncelik kazanabilirsiniz.

Bundan dolayı kendinize ait kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizin yanı sıra, eğitim düzeyiniz, meslek bilgileriniz ile beraber aradığınız meslek grupları gibi İŞKUR’dan istenen bilgileri doğru yazmanız zorunludur.

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR KAYIT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İş arayan vatandaşların İŞKUR’a kayıtlarını yapabilmeleri için 14 yaşını tamamlamış olmaları zorunludur.

Kayıt için doğru bilgi esas alınmaktadır bu nedenle bilgilerin gerçek dışı olması durumunda İŞKUR sorumluluk almamaktadır.

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR ENGELLİ KAYDI NASIL YAPILIYOR?

Doğuştan ya sonradan engelli olan (bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini farklı derecelerde kaybeden) vatandaşların en az %40 oranında engellerinin olduğunu 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik içerisinde yer alan hususlara göre sağlık kurumlarından alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile ispat etmeleri zorunludur.

Online olarak engelli olarak kayıt yaptıracak kişiler sağlık kurulundan aldıkları raporu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine vermek zorundadır ve bunu onaylatmaları gerekmektedir.

Raporunu onaylatmamış olan engelli vatandaşlar normal statüde olarak görüntülenecektir. Bundan dolayı raporlarından herhangi bir işte çalışamayacak bilgisi olan engelli kaydı alınmaz.

2019 İŞKUR'a Nasıl Kayıt Olunur? 2019 İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR ESKİ HÜKÜMLÜ KAYDI YAPMA İŞLEMLERİ

Affa uğrasa dahi Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanmak zorundadır.

Online olarak eski hükümlü olarak İŞKUR’a kayıt yaptıracaklar belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz etmek zorundadır.

Herhangi bir onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.