Gündem

Kayyum Atamaları Hakkında Türkiye Barolar Birliğinden de Açıklama Geldi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından kayyum atamalarına ilişkin bir açıklama yapıldı ve açıklamada kamuoyunun Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının hangi somut davranışlarının görevden uzaklaştırmayı gerektiren görev suçlarına vücut verdiği konusunda tatmin edici şekilde bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak TBB tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada üç büyükşehir belediye başkanının İçişleri Bakanlığı işlemleriyle görevden uzaklaştırılmasının kamuoyunda tartışmaya sebebiyet verdiği vurgulandı.

Bunun yanı açıklamada sıra seçimle göreve gelen yöneticilerin idari işlemle görevden uzaklaştırılmalarının son derece istisnai durumlarda mümkün olduğu belirtilerek bu işlemlerin delillerle gerekçelendirilmesi gerektiği ifade edildi. 

TBB’DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

TBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyu, seçilmelerinin üzerinden birkaç ay gibi kısa bir süre geçmiş olan ve YSK tarafından adaylıkları konusunda bir sakınca görülmeyen bu belediye başkanlarının hangi somut davranışlarının görevden uzaklaştırmayı gerektiren görev suçlarına vücut verdiği konusunda tatmin edici şekilde bilgilendirilmelidir.”