Eğitim

Açıköğretim Lisesi ve Açıköğretim Otaokulu Kayıt Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki açık öğretim okullarının 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün başladı ve 27 Eylül’e kadar devam edecektir. 

Bunun yanı sıra mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi kayıt işlemleri ise 20 Eylül’e kadar devam edecektir. Bu belirtilen tarihler kapsamında ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptıramayan açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi öğrencilerinin mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme hakları olacak.

Bu bağlamda adayların açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi öğrencilerinin 28 Eylül-4 Ekim, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi öğrencilerinin de 21-27 Eylül tarihlerinde mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılacak.

30 TL ÖDEME YAPILACAK

Açık öğretim okullarına ilk defa kayıt olacak öğrencilerin, halk eğitimi merkezleri veya yüz yüze eğitim kurumlarında kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Bunun ardından Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankasının ilgili banka hesaplarına sınav katılım ücreti olarak 30 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. Ayrıca sınav katılım ücreti “https://odeme.meb.gov.tr” internet adresinden de yatırılabilecek.