Emniyet Personeli

2016 Yılı İçerisinde 5 Bin Özel Harekat Polisi Alınacak

Yakın zamanda yürürlüğe giren 82 maddeden oluşan Terörle Mücadele Eylem Planı’ndan belirlenen strateji doğrultusunda, Terörle mücadelede daha etkili olmak ve önleyici tedbirleri arttırmak amacıyla bazı düzenlemeler planlandı.  

Önümüzdeki zamanlarda risk analizleri doğru yapılarak hali hazırda terörle mücadelenin yürütüldüğü bazı Güneydoğu’y illerinden başlayarak batıda bulunan illeride içerisini alacak şekilde, şehir merkezleri ve ilçelere özel eğitimli personellerin hazır bulunacağı 280 tane karakol kurulacak.

Korunak bakımından “yüksek” olarak nitelendirilen bu karakolların bazıları geçici olacak bazıları mobil ama geneli kalıcı olarak inşa edilecek.

Terörle mücadele kapsamında asker ve polis arasındaki işbirliğinin olumlu sonuçlar vermesi ve operasyonlarda bulunup görev alan personelin tecrübelenmesi bu sonuçları doğurdu. Sivillerin bulunduğu bazı mahallerde çatışmalarda görev alan Özel Harekat Timlerinin büyük başarısı bu timlerin sayılarının arttırılması kararını vermede büyük pay sağladı.

Jamdarma Özel Harekat Tim Taburlar 12500 kişiden oluşuyor. Bu sayının 2016 sonuna kadar 13500 2017 sonuna kadar 20 bine çıkması planlanıyor.

7800 olan Polis Özel Harekat timlerinin sayısıda 20 bine kadar çıkarılacak. EGM’e yeni alınan 5 bin kadar öğrenci geçen senenin aralık ayında eğitimlerine başladı 2016 eylülde bu timler göreve başlayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü 4 Bin Polis Özel Harekat İçin Sınav Açmıştı

Ayrıca EGM 4 Bin PÖH alımı için sınav açtı 17.dönem mezunlarının arasından seçilecek 4-5 bin kişi de PÖH’e güç katacak.

Kamupersoneli.net