Sınavlar

Milli Eğitim Bakanlığı Hafta Sonu 4 Sınav Yapacak

Bu hafta sonu bir çok öğrenci ve aday sınava giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak. Sınavlar şu şekilde ;Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2. dönem sınavları, Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavları, Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Sınavı,Açık öğretim ortaokulu ikinci dönem sınavı.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 19 Mart cumartesi günü 80 il merkezinde 13 bin 812 aday öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek.Aslı öğretmenliğe geçiş sınavında öğretmenlere 100 soru sorulacak ve sorularda 4 seçenek bulunacak sınav için öğretmenlere 120 dakika süre verilecek. Asli Öğretmenliğe geçiş sınavının sonucu 8 nisan 2016 ‘da Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden açıklanacak. Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavları , güvenlik sebebiyle Şırnak’ın şehir merkezi yerine Silopi ve Cizre’de yapılacak. Yüksekova’da gerçekleşmeyecek sınavın yeri Hakkari İl Merkezi olarak değiştirildi.

Eğitim Kurumları Müdürbaşyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavı 20 Mart Pazar günü 57 Bin 387 adayın katılımıyla 32 sınav merkezinde ve 167 okulda gerçekleşecek. Sınavlarda 100 soru sorulacak , sınava giren adaylara 110 dakika süre verilecek ve sınav sonuçları önümüzdeki ay (Nisan 2016)’da Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden açıklanacak.

Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2.dönem sınavları da bu hafta sonu gerçekleşecek sınavlar arasında cumartesi ve pazar günü yapılacak sınava 1 milyon 116 bin 77 öğrenci katılacak. Sınavların sonuçları açıköğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi internet sayfalarından duyurulacak.

Açıköğretim ortaokulu ikinci dönem sınavı da bu hafta yapılacak sınavlar arasında sınava 134 bin 500 öğrenci katılacak sınav 20 pazar günü gerçekleşecek sınavda iki oturum olacak ve her oturum için belirlenen süre 150 dakika.

Sınavlara girecek tüm öğrenci ve adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.

 Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ülkemiz sıkıntıda olen ölene ama bizim bakan sınavı erteleniyor.sanki öleceğiniz varsa ölün der gibi.