Gündem

Güzelim Ayder Yaylası'na otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacağı duyuruldu

Türkiye’nin en değerli doğa harikalarından biri olan Ayder yaylası için, yapılaşma talimatı verildi. Daha geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder yaylasına yaptığı ziyarette, salıncaklara ”O acayip şeyleri temizleyeceğiz” talimatı vermişti. Bugün salıncaklar toplanmaya başlarken, AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacağını duyurdu. Avcının bu açıklamaları ilk tepki CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı-Ordu Milletvekili Eyit Torun’dan geldi. Torun ”2 yıl önce “Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik” diyen Erdoğan… Şimdiyse partisinin Rize Milletvekili Ayder’e otopark ve otel yapılacak diyor. Rant için talan edilen doğanın ahı iki yakanızda! Takipçisiyiz…” dedi. 

Güzelim Ayder Yaylası'na otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacağı duyuruldu

Ayder yaylası için ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eli ile kamulaştıracağız. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Kamulaştırma kararları çok yakın bir zamanda alınıyor ve vatandaşlarımıza tebliğ edilecek”  diyen Avcı şunları söyledi; 

‘OTOPARK VE OTEL YAPILACAK’

“Rize’nin önemli bir değerini, markasını korumaya çalışıyoruz. Ayder’de bir dönüşüm başlatıyoruz. 

Otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacak. Dönüşüme tabi tutulacak binaların yapı çalışmalarına başlanacak. Ayder’i dünyanın en önemli turizm merkezi haline getirme gayretinde olacağız. Ayder, Sayın Cumhurbaşkanımızın da üzerinde titizlikle durduğu, hassasiyetle Türkiye’nin hemen her noktasında anlattığı görüntüye dönmüş olacak.”

Salıncaklara karşı olmadıklarını iddia eden Avcı, “Salıncaklar, doğru yerlerde planlanabilir, yapılması gerekir. Devletimizin ilgili kademelerinden izin almadan kaçak göçek hiçbir yapının Ayder’in hiçbir bölgesinde yapılmaması lazım. Buna da asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.