Personel Alımı

12 Kamu Kurumu KPSS’li ve KPSS’siz en az ilköğretim, lise, önlisans ve lisans mezunu çok sayıda memur-personel ve işçi alımı yapıyor!

DPB ve İlan.gov.tr adresinde kamu personeli alımı için tam 12 kamu kurumu alım ilanları yayınladı. Memur-personel ve daimî işçi alımı yapan kurumlar arasında, ÇAYKUR, elektrik dağıtım şirketi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Belediye, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Konya Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar kurumu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer alıyor.

HANGİ MESLEK GURUPLARINDAN MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Endüstri Mühendisi, Makine Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Kimya Mühendisi, Elektrik Mühendisi ve Ziraat Mühendisi (Tarla Bitkileri), Elektrik Teknikeri ve Elektrik Teknisyeni, Bilişim Personeli, Uzman Yardımcısı, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi, İnşaat Ustası, Bahçıvan, Fırıncı, Makine Teknisyeni, Makam Şoförü, Şoför, Isıtma ve Havalandırma Operatörü, Teknik Bakım Elemanı, Mobilyacı, Arşiv Destek Elemanı, Bilgisayar Teknolojileri Teknisyeni ve itfaiye eri olmak üzere 25 farklı branştan kamu personeli alımı yapılacaktır.

KPSS ŞARTI VARMI?

Daimî işçi alımı yapan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi hariç diğer kamu kurumları KPSS 60 ve 70 taban puanı şartı ile personel alımı yapmaktadır.

MEMUR ALIMI YAPAN KAMU KURUM İLANLARI

Aşağıda 12 resmi kurumun ilan özetleri gösterilmiştir. Başvuru şartları, başvuru tarihi, sınav konuları ve diğer detaylara ulaşabilmek için, her bir ilana ait verilen linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 – Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) 8 Sözleşmeli Mühendis alımı için TIKLAYINIZ

Endüstri Mühendisi (1), Makine Mühendisi (2), Bilgisayar Mühendisi (1), Kimya Mühendisi (1), Elektrik Mühendisi (1) ve Ziraat Mühendisi (Tarla Bitkileri) (2)

Başvurular; 09.09.2019 ve 27.09.2019 tarihleri arasında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına elden veya posta (İadeli taahhütlü veya kargo) ile yapılacaktır.

2 – Kayseri Ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. 11 – 20 Eylül 2019 tarihleri arasında Elektrik Teknikeri ve Elektrik Teknisyeni personel alımı için TIKLAYINIZ

Şirketimiz merkez ve ilçelerinde çalıştırılmak üzere sınavla Elektrik Teknikeri / Elektrik Teknisyeni alınacaktır. Yazılı sınav Kayseri Üniversitesi tarafından yapılacak olup, yazılı sınavda başarı sağlayan ve puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisine giren adaylar, Üniversite tarafından ilan edildikten sonra, sözlü ve uygulamalı mülakat hakkı kazanacaktır.

3 – İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü Sözleşmeli 7 Bilişim Personeli alımı için TIKLAYINIZ

Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek altıncı maddesine dayanılarak 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” uyarınca 7 (yedi) adet sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.

4 – Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 5 Uzman Yardımcısı alımı için TIKLAYINIZ

5 – Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine 18 sürekli işçi alımı için TIKLAYINIZ

Temizlik Görevlisi(4) •Güvenlik Görevlisi(2) •İnşaat Ustası(2) •Bahçıvan(1) •Fırıncı(1) •Makine Teknisyeni(1) •Makam Şoförü(1) •Şoför(1) •Isıtma ve Havalandırma Operatörü(1) •Teknik Bakım Elemanı(1) •Mobilyacı(1) •Arşiv Destek Elemanı(1) •Bilgisayar Teknolojileri Teknisyeni(1).

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bağlı birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İŞ-KUR üzerinden Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi, İnşaat Ustası, Bahçıvan, Fırıncı, Makine Teknisyeni, Makam Şoförü, Şoför, Isıtma ve Havalandırma Operatörü, Teknik Bakım Elemanı, Mobilyacı, Arşiv Destek Elemanı ve Bilgisayar Teknolojileri Teknisyeni olarak çalıştırılmak üzere sürekli işçi alınacaktır.

Sürekli işçi kadrolarına ilişkin ilan, İŞ-KUR internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır. Şartları sağlayan adaylar, başvurularını İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

6 – Azdavay Belediyesi itfaiye eri alımı için TIKLAYINIZ

Lise ve Dengi Okul Mezunu Olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olması.

7 – Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 21 personel alımı için TIKLAYINIZ

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na KPSS’li ve KPSS’siz 21 Ekim’e kadar 21 Memur Alımı Yapılacak. Bakanlığın DPB üzerinden yayınladığı alım ilanına göre, başvuruda bulunacak adayların KPSS 70 taban puanı almaları gerektiği, KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak değerlendirileceği belirtildi. Peki Aile ve Çalışma Bakanlığı personel alımı başvuruları bugün itibari ile başlamış olup, son başvuru tarihi 09 Ekim 2019’dur. Peki hangi branştan memur alımı yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte ayrıntılar…

8 – TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi bünyesinde görev yapmak üzere uzman/uzman yardımcısı alımı için TIKLAYINIZ

Fizik bölümünden mezun olanlar için; Genel Astronomi, Astrofizik veya Küresel Astronomi derslerinden en az birini almış olmak.

9 – Konya Teknik Üniversitesi’ne personel alımı  Sözleşmeli Personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

Türkiye İş Kurumu tarafından Konya Teknik Üniversitesi’ne personel alımı yapılacak. Üniversite rektörlüğü tarafından yayınlanan ilana göre, üniversite kadrosuna güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve destek personeli alımı yapılacak. Alımlar İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olup, başvuruda bulunan adaylardan KPSS şartı istenmeyecek ve İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans eğitim düzeylerinden olacak. Peki kamu personeli alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir? Kamuya personel alım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Maddesi uyarınca (1 yıldan az süreli veya mevsimlik çalışma) Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim güz ve bahar dönemlerinde çalıştırılmak üzere giderleri özel bütçeden karşılanarak; 2 (iki) Canlı Model sözleşmeli personel alınacaktır”

10 – Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar 30 personel alımı için TIKLAYINIZ

Başvurular basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden 02.09.2019 saat 09.00 ve 16.09.2019 saat 18.00 arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır.

11 – İstanbul Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı için TIKLAYINIZ

Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrinde istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek altıncı maddesine dayanılarak 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” uyarınca 1 (bir) adet sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; anılan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince 2018 KPSS P3 sınav sonuç belgesi puanının yüzde yetmiş ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak alınacak personel sayısının on (10) katı aday arasından seçilecektir. (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz edemeyen adayın KPSS puanı 70 sayılacaktır.)

12 – Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sözleşmeli 5 Bilişim Personeli sınav duyurusu için TIKLAYINIZ

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı emrinde İstanbul Hamidiye Külliyesi’nde ve Ankara Gülhane Külliyesi’nde istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6. maddesi ve bu maddeye dayanılarak 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 8. maddesi uyarınca, ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) ait KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak değerlendirilir) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilir) toplamı esas alınarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyon adedi 10 (on) katı aday arasından, gerçekleştirilecek yazılı ve uygulamalı sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile Ankara Gülhane Külliyesine 2 (iki), İstanbul Hamidiye Külliyesine 3 (üç) olmak üzere toplam 5 (beş) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır.