İş İlanları

İŞKUR duyurdu! Tüm şehirlerde 20 gün içinde toplam 45 bin vasıflı vasıfsız işçi alımı yapılacak!

İŞKUR 14 Eylül ile 30 Eylül 2019 tarihleri arasında, Türkiye geneli tam 45 bin daimî işçi alımı yapılacağını duyurdu. İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, en fazla alımların beden işçiliği ve tekstil fabrikaları başta olmak üzere üretim sanayii kuruluşları ve çeşitli kurumsal şirketler tarafından yapılacağı belirtildi. Vasıflı-vasıfsız, iş arıyorum diyen binlerce kişiye istihdam sağlanacağını bildiren İŞKUR, personel alımı yapan kurumların ilanlarını kendi web sayfası üzerinden yayınladı.

EN FAZLA HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALINACAK!

En fazla 10 bin 497 istihdam sayısı ile beden işçiliği, 15 bin tekstil sektörü alanında farklı meslekler gelirken, en az alımlar inşaat sektöründen yapılmaktadır. Aşağıda, hangi meslek guruplarından kaç işçi alımı yapılacağına dair geniş bilgi verilmiştir.

İLANLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Haber içeriğinde, İŞKUR tarafından yayınlanan, meslek guruplarına göre filtrelenmiş alım ilanları bulunmaktadır. Bu ilanlar hakkında detaylı bilgi edinmek, hangi şehirlerde işçi alındığını öğrenmek ve başvuru ekranından online başvuru yapabilmeniz için, her meslek gurubuna ayrı ayrı linkler verilmiştir. Bu linklerin üzerine tıkladığınızda, karşınıza hangi illerden kaç personel alındığını, son başvuru tarihi ve açık pozisyon sayısını öğrenebilir ve size uygun iş ilanının üzerini tıklayıp başvuru şartlarını, çalışmak isteyen adaylara sunulan sosyal hakları, iletişim numaraları gibi bilgileri görüntüleyebilir ve e-devlet sistemi üzerinden, İŞKUR şubelerine gitmeye gerek kalmadan anında başvuru kaydınızı oluşturabilirsiniz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Her bir ilan içeriğinde adaylardan istenilen özel koşullar ve sunulan imkanlar farklıdır. (Sosyal haklar, Yemek-yol ücreti, servis vs.) Ama bu özel koşullardan önce adayların herhangi bir ilana başvurması için öncelikle aşağıda bulunan genel başvuru şartlarına uygun olması gerekmektedir.

1 – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2 – Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

3 – İŞKUR’a kayıtlı olmuş olmak,

4 – Devlet güvenliğine karşı suç işlememiş olmak,

5 – Herhangi bir kurumdan emekli olmamak veya emekli olamaya hak kazanmamış olmak,

6 – 18 yaşını doldurmuş olmak,

7 – istenilen öğrenim ve deneyim şartlarını belgelendirebilmek,

TÜRKİYE İŞ KURUMU GÜNCEL İŞ İLANLARI

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Bir Yorum

  1. Yukarıda verilen linkler, İŞKUR'un kendi sistemi üzerinden kaynaklanan hatadan dolayı saat:18:15'den bu yana açılmamaktadır. Linklerde sorun yoktur. Aksaklığın giderilmesi sonrasında tekrar kullanıma açılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz

  2. İşkur kime iş bulmuş Allah aşkına bu güne kadar bosa kurulmuş bir kurum

  3. Ben işkur özeri tekstilde v
    Çalışıyorum ama hep hakımızı yemekten başka bi işe yaramıyor ışkur a şıkayet etimim ama beni gidip patrona söylediler bu masıl bi adalet hele etmiyorum.!