Ekonomi

Belediye İşçilerine Verilen Zam Geri Çekildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 28 Kasım 2018 tarihinde TİS imzalanmıştı.

Bu toplu iş sözleşmesi 2 bin 169 işçiyi kapsıyordu. TİS’in imzalanmsaı ile dönemin AK Parti’li başkanı Zihni Şahin tarafından verilen yüzde 17.65 zam, yeni AK Parti’li başkan Mustafa Demir’den geri döndü.

İŞÇİLER GÖNDERİLEN MESAJ İLE ŞAŞKINLIK YAŞADI

Belediyeye bağlı Atakent Limited ile SASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Turizm AŞ’de çalışan 2 bin 169 işçi konu hakkında gelen mesaj ile şaşkınlık yaşadı. Mesaj Belediye-İş Sendikası tarafından gönderildi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Başkan Zihni Şahin’in verdiği yüzde 17.65’lik zammı; “Ekonomik olarak iyi durumda değiliz. Krediyle maaş ödüyoruz” diyerek sendika yetkililerine ödeyemeyeceğini bildirdi.

ESKİ MAAŞLAR ÖDENECEK

Cumhuriyet Gazetesinin aktardıklarına göre Belediye-İş Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit de, sendika üyeleriyle yazılı mesaj paylaşıldı. Mesajda Başkan Demir’i ikna edemedikleri belirtildi. 

İlyas Yiğit açıklamalarında çalışanların bu ay alacakları zamların iptal olduğunu, eski maaşların ödeneceğini belirtti.

Bir Yorum

  1. Suriye türkiye uçaklar mazot kaclira uçak pombasi kaclira tank pombasi kaclira asgeri mermi kaclira ve türkiye suriyeli yardim kaclira eyt erken emeklik kaynak yok ve organize saniyi faprikalar işe giriş yaş,,18YAŞ 29, 29YAŞ IŞE GIRIYOR VE IŞE Giriş yok form yok 30yaş 65yaş ışe giriş yok form yok ve özürlü rapor düşük emeklilik yok vergi indirim yok 101ile 139özürlü rapor düşük emeklilik yok