Gündem

İSMEK 1676 Öğretmen Alımı İptal Edildi

İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos’ta bir ilan yayımlanmıştı. 

Söz konusu ilanda 2019- 2020 Eğitim Öğretim Dönemi İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) Hizmetinde Kısmi Süreli Çalışacak Öğretmen Alımı ihalesi yapılacağı belirtilmişti.

Ancak öğretmen alımına ilişkin ihale iptal edildi. 1676 öğretmenin part time çalıştırılması planlanan hizmet alım ihalesi, yapılmasına bir hafta kala 16 Eylül 2019 tarihinde iptal edildi.

ÖĞRETMEN ALIMI İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Peki ihale neden iptal edildi? Bu ihale iptalinin gerekçesine ilişkin bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada şöyle denildi:

“İhale konusu işin içeriğinde ve kapsamında meydana gelen değişiklikler nedeniyle ihale dokümanını oluşturan teknik şartname, birim fiyat cetveli gibi dokümanlarda meydana gelen revizyonlar sonucunda işe ait yaklaşık maliyetin de önemli ölçüde değişmesi ve bu değişikliklerin düzeltme ilanı ve zeyilname yapılmak suretiyle düzeltilme imkanı bulunmadığından ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.”

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

İSMEK hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yapmıştı. Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Birileri neden sıkıntı çekiyor? Bunu daha iyi anlamak isteyenler, İSMEK’in kime ihale edildiğini, nasıl bir sistemle yönetildiğini aslında İSMEK’in kurum dışında bir düzenle bir akılla nasıl zapturapt altına alındığını, topluma hizmetten ziyade orada başka akılla sürdürülen birtakım işler yapıldığını görürler. İSMEK’i kapatma falan asla. İSMEK’i daha da çok güçlendireceğiz. 9 Eylül itibarıyla kayıtlarımız başlıyor. Biz daha güçlü, daha eğitici, daha İBB’nin mekanizması haline gelmiş, toplumla iç içe, kendini geliştiren ve yenileyen, hizmet üreten bir dönemi başlatacağız.

Tabi ki geçiş döneminde sıkıntılar var. Mecburen bir dönem, belki bir miktar ihale ile başlanabilir; ama sözleşmeleri nedeniyle mağdur edilen insanlar olmayacak.”

Bir Yorum

  1. Insan dansoz olunca her halta soz verebilirler , Kemal kilicdar efendi ile ekrem imam efendinin vermis oldugu sozun ne onemi varki? Imamogluna verdim oyumu, elime s..cayim.Bu arada ismekli falan degilim Bilgisayar Muhendisi hali vakti yerinde olan insanim.insan hakki yiyen siyasetciler benim gozumde serefsizdir.

  2. ihalemizi iptal eden sayın Ekrem bey bizi 2500 personeli mağdur ettiniz.On bir yıldır bu kurumdayim.Hic bir zaman siyaset yapmadım.Uc ay oyalayip ihaleyi bekleyiniz.Simdi ücretli öğretmen olmak için zamanınida kacirdik. Söyleyin lütfen ev kira çocuklar aç sizde hiç vicdan kalmadimi ????