Ekonomi

Emeklilere Bir Müjdeli Haber Daha Kapıda

Bu sene (2016) içerisinde işçi ve Bağ-kur emeklileri ile çalışan emeklilere ekstra’dan zamlar yapılırken , intibak’ında masada olduğu öğrenildi. Düşük seviyelerde maaş alan emeklilerin gelir seviyesini yükseltmek için yapılan çalışmaların yeni torba yasaya eklenmesi gündemde.

Hükümete yakın kaynaklardan alınan haberlere göre bu sene içerisinde birbiri ardına emeklilerin yüzünü güldürecek düzenlemeler gelecek. Bunlardan biriside intibak. Yapılan 2 çalışma sonucunda işçi ve bağ-kur emeklileri ve halen kendi hesabına çalışmayı sürdüren emekliler ekstra zamlar elde etmişti. İntibak müjdesini emeklilere verebilmek içinde kolların sıvandığı öğrenildi. Düşük maaş almakta olan ve hayat şartları altında ezildiğine dikkat çekilen emeklilerin gelir seviyesinde bir ferahlık sağlanması için düzenlemelere başlanıldı.

Yapılan çalışmalar sonlanır sonlanmaz önümüzdeki günlerde intibak’da meclis’e sunulacak torba yasa tasarısında yerini almış olacak. 64. Hükümet programı’nda yerini alan ve emeklilerin yüzünü güldürecek olan intibak düzenlemesine göre düşük maaşlı ve ev sahibi olmayan emeklinin kalmaması sağlanacak.

Hükümet, arka arkaya emeklilerin yüzünü güldürecek düzenlemelere imza atıyor. Yapılan 2 çalışma sayesinde işçi ve Bağ-Kur emeklileri ile halen kendi hesabına çalışan emekliler fazladan zam elde etti. İntibak müjdesi için de kollar sıvandı. Düşük maaş alan emeklilerin gelir seviyesini yükseltecek düzenlemenin hazırlığı yapılıyor. Düzenlemenin, önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak torba yasa tasarısına eklenmesi planlanıyor.

Daha önce çıkan yasa ile Bağ-kur ve SSK emeklilerine ocak ayında ek olarak seyyanen zam verilmişti.Seyyanen verilen zammın miktarı 100 liraydı. 10 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yasa ile emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışma hayatına devam edenlerin maaşlarında %10’luk Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) de kaldırılmıştı.Kesintinin kaldırılması sonucunda emeklilerin maaşına artı yönde bir yansıma oldu. Hali hazırda emeklilik çağına gelmiş ve emekli olmuş bir çok vatandaş bir çok defa hastaneleri ziyaret ediyor ve aldıkları hizmet, ilaç vb. şeylerden maaşlarında kesintilere uğruyordu…

Kamupersoneli.net