Ekonomi

Annelerin Dışında Babalara da Müjde Geldi ! 6 Ay İzin Verilecek ve Maaş Ödemesi Yapılacak

Türkiye’de faaliyet gösteren bir teknoloji firması, erkek çalışanlarına 6 aylık ücretli babalık izni vererek bir ilke imza attı. Ayrıca verilen bu izin evlatlık edinildiğinde de geçerli olacak. Bilindiği gibi ülkemizde babalık izni 2 ile 10 gün arasında değişmektedir.

ABD’li teknoloji firması Hewlett Packard Enterprise (HPE) Türkiye’deki erkek çalışanlarına altı ay ücretli babalık izni vermeye başladı. 

6 AYLIK ÜCRETLİ BABALIK İZNİ

HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kaymak konu hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Erkeklere de 6 aylık babalık izni dünyadaki ofislerimizde uygulanıyor. Türkiye de dahil buna. Babalara da altı ay ücretli izin veriyoruz. İster çocuk sahibi olsunlar, ister evlatlık edinsinler. Bu izni de isterlerse hemen, isterlerse de bir yıl içinde kullanabiliyorlar”

Kaymak açıklamalarında bu tarz bir uygulamayı Türkiye’de ilk yapan firmalardan olduklarını dile getirerek şöyle konuştu:

“Bu şekilde aileye destek oluyoruz. Sadece anne kariyerini ertelemesin, anne ve baba ortak sorumluluk alsın. Aile içinde görevler eşit dağıtılsın, kadın erkek eşitliğine katkımız olsun istedik. Bu yılbaşında bu uygulama başladı. İlk çalışanımız da ağustos ayında baba oldu. Eşi ilk altı ay izne çıkacağı için de o bu iznini ikinci altı ay kullanma kararı aldı. Ocaktan itibaren eşi işe başlayınca iznini kullanacak”

“BU KURUMUN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Ağustos ayında baba olan HPE Türkiye Hibrit BT Çözüm Mimarı Türker Ata da bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Ata açıklamalarında gerek yeni doğan bebeğin ihtiyaçları ve bakımı ve gerekse anneye destek anlamında bir baba olarak rolün çok önemli olduğuna inandığını ifade etti. Ata açıklamalarında bu şekilde çalışanına kıymet veren bir kurumun parçası olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.