Ekonomi

Yeni konut kredisi oranları ne kadar? 2019’da Konut kredisi faiz oranları daha da düşebilir!

Ev almak isteyen, daha önceden yüksek faizle konut kredisi alan ve bu son çıkan yeni konut kredisi faiz oranları ile borcunu tekrar yapılandırmak isteyen birçok vatandaş kamu bankalarına koştu.

Uzun bir süredir yaprak kımıldatmayan konut satışlarını hareketlendirebilmek için yeni kredi oranları belirlendi. Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın konut kredisi yapılandırmasına gitti ve konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı.

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Ziraat Bankası, Vakıf ve Halkbank’ta konut kredisi yüzde 0,99’a kadar düşürüldü. Ve bu üç banka ile anlaşma yapan inşaat firmaları, konut kredisinden 0,79 faiz oranlarından faydalandırabilecek.

YENİ KONUT FAİZ ORANLARI İLE ESKİ BORÇ YAPILANDIRMASI

Daha önceden kamu bankalarında son olarak konut faiz oranları yüzde 1,45 idi. Son faiz indirimleri ile bu oran 0,99’a kadar düşürüldü. Daha önceden yüksek faizle konut kredisi çeken vatandaşların borçları tekrar, yeni konut faiz oranları ile tekrar yapılandırılabilecek. Yapılandırma sonrasında 3,250 TL konut kredisi taksiti ödeyen bir vatandaşın ortalama olarak taksit tutarı 2.900 TL’ye kadar düşebilecek.

FAİZLER DAHA DA DÜŞEBİLİR?

Dünya piyasasında faizler düşüyor ve bu faiz oranlarından dolayı da Türkiye’nin daha ucuza kredi bulma imkânı doğuyor. Dünya piyasası faiz oranları ile endeksli olarak ileri ki günlerde, orta ölçekte piyasaları hareketlendirmek adına da olsa, konut faiz oranlarının daha da aşağıya çekilebileceği belirtiliyor.