Dünya

ABD Başkanı Trump'tan ilk açıklama: Onaylamıyoruz!

Türkiye’yiy ekonomik yönden çökerteceğini dile getirerek tehdit eden ABD Başkanı Trump’tan açıklama geldi.

ABD Başkanı Trump, ülkesinin Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenlediği Barış Pınarı harekatı hakkında açıklama yaparak herkesin dikkatini çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından talimatı verilerek Türkiye saati ile 16.00’da Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatının başlatılmasının ardından gelen açıklamalara Trump’ın açıklaması damga vurdu. 

Barış Pınarı Harekatı hakkında ABD Başkanı Trump’tan gelen ilk açıklama; “ABD Türkiye’nin Suriye’ye operasyonunu onaylamıyor” oldu.

Trump, “Siyaset sahnesine girdiğim ilk günden itibaren bu sonu gelmez ve anlamsız savaşları sürdürmek istemediğimi vurguladım, özellikle de ABD’nin yararına olmayanları. Türkiye sivilleri, Hıristiyanlar dahil dini azınlıkları koruyacağı ve herhangi bir insani krizin yaşanmayacağı konusunda taahhütte bulundu.” değerlendirmesini yaptı.

Trump açıklamasında, “Türkiye, hapisteki tüm DEAŞ savaşçılarının bu şekilde kalmasını sağlamaktan ve DEAŞ’ın herhangi bir şekil veya formda yeniden ortaya çıkmamasından sorumludur. Türkiye’den taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz.” ifadesine yer verdi.