Gündem

Ankara Terör Saldırısı Hakkında Yeni Gelişme

Geçtiğimiz günlerde 13 Mart 2016 tarihinde saat 18.45’de Ankara’nın göbeği olarak tabir edilen Kızılay Güven Park otobüs duraklarının yanında bombalı bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu terör saldırısı sonucunda vahim manzara ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının patlamadan sonra ki açıklamasına göre terör saldırısında 35 vatandaşımız hayatını kaybederken 125 vatandaşımız ise yaralandı.  Olay yerine onlarca ambulans ekipleri sevk edilirken bölgenin güvenliğini sağlamak için ve patlamanın şiddeti ile çıkan yangınları söndürmek için polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Ankara’da yaşanan terör saldırısının araştırmaları yapılırken 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bu 9 kişiden 6’sı tutuklandı. Kalan 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Savcılığın gönderdiği sevk yazısında ise tutuklanması istenen şüpheliler için terör saldırısında hayatını kaybeden her bir vatandaş için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Sevk yazısında şüphelilere nitelikli kasten adam öldürme suçlaması yöneltildi. 

Saldırının perde arkasında bakıldığında saldırıyı gerçekleştirenler bomba yüklü bir araç ile bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bomba yüklü aracın alımı için 18 bin 250 Türk Lirası ödediler. Bu alınan araç il Ankara’ya gelindi ve Ankara Gaziosmanpaşa’da bir ev 6 aylığına kiralandı. Bu saldırıyı planlayan Ankara Gaziosmanpaşa’da ki evi kiralayana kadar ablasının evinde kaldı. Daha sonra 28 Şubat 2016 tarihinde bir telefon görüşmesi ile gelebilirsin talimatı verildi. Bu talimat aralarında ki bir  şifre idi ve talimat verildikten sonra canlı bomba Ankara’ya geldi. 

Daha önceden planlanan bir eylem olduğundan dolayı bomba yer altına gömülmüştü. 10 Mart 2016 tarihinde bomba gömüldüğü yerden çıkarılarak saldırı için hazırlanmaya başlandı. Bombalı saldırının hazırlıkları tamamlandığında 13 Mart 2016 tarihine akşam 18.45’de bu hain saldırıyı gerçekleştirdiler. 

Yapılan araştırmalarda Ankara Kızılay Güven Park’ta yaşanan patlamanın MOBESE tarafından görüntülenemeyecek bir açıda gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bu bağlamda polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada patlama anı ile ilgili olarak net bir görüntünün olmadığı belirtildi. MOBESE kameralarının patlama anını görüntüleyememesinin sebebi ise Ankara Kızılay Güven Park’ta bulunan reklam panoları olduğu belirtildi. 

 Kamupersoneli.net