- Haberler
- Gündem
- Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika EYT açıklaması! 40-50 yaşında erken emeklilik mi olur?
Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika EYT açıklaması! 40-50 yaşında erken emeklilik mi olur?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde vatandaşların sorularını yanıtladı.Uzun süredir gündemden düşmeyen EYT sorunu hakkında bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''EYT çıkacak mı?'' sorusunu yöneltti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde vatandaşların sorularını yanıtladı. Uzun süredir gündemden düşmeyen EYT sorunu hakkında bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘’EYT çıkacak mı?’’ sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanı ise tüm EYT’lileri üzecek bir cevapla yanıtladı. Erdoğan, Emeklilikte Erken Yaşa Takılanların hak arayışlarına cevaben “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur” yanıtını verdi.
Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur” yanıtını verdi.
PEKİ CUMHURBAŞKANI KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLDU?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi için teklifte bulundu. EYT’liler hakkında verdiği teklifte ‘’Tayyip Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun’’ denildi. Verilen teklif AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
‘’Tüm arkadaşlarımız yıllarca bu ülke için emeğiyle alın teriyle çalışan her türlü vatandaşlık sorumluluğunu yerine getiren ve sadece alın terinin emeğinin karşılığını hakkını isteyen insanlarımızın bu talebini karşılaması gerektiğini düşünüyorum” diyen Gürer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 46 yaşında emekli olduğunu hatırlattı.
EYT’LİLER İŞ BULAMIYOR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’liler hakkında aynı zamanda ‘’çift dikiş’’ argümanı ile tepki vermiş ve bu konu birçok tartışmalara yol açmıştı. Erdoğan, erken emekli olanların, daha sonradan başka bir işte çalıştığını ve çift maaş aldıklarını dile getirmiş ve açık ve net bir şekilde Erkan Yaşta Emekliliğe karşı olduğunu belirtmişti. Lakin, gerek İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara göre, gerekse DPB üzerinden yayınlanan personel alım ilanlarına göre genel itibari ile en fazla 18-45 yaş aralığında personeller alınmaktadır. Hatta kamu ilanlarında ise bu yaş aralığı 30 yaşına kadar düşebilmektedir.
Söz konusu çift maaş olunca, tartışmaların arasına, çift değil, 3 değil 5 değil tam 6 maaş alan bazı eski AKP milletvekilleri konusu girdi.
6 MAAŞ BİRDEN ALAN AKP’Lİ BAŞKAN
AKP'li Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler’in tam 6 maaş aldığı iddia edildi.
İddiaya göre Güler’in emekli vekil maaşı 14 bin lira, Belediye Başkanlığı maaşı 15 bin lira, Orbel Yönetim Kurulu üyeliği 10 bin lira, Türkcell Yönetim Kurulu üyeliği 20 bin Euro+200 bin lira harcırah, Superonline 10 bin Euro, Çin Bankası Yönetim Kurulu (ICBC) üyeliği 20 bin lira. Araba, uçak ve harcırahlar hariç. 250 bin lira üzeri aylık maaşı olduğu iddiası var.
Güler'in aldığı maaşlara tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?” demişti. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Güler ile aynı dönemde başladığı Türkcell Yönetim Kurulu üyeliğinden, bakanlık koltuğuna oturunca istifa etmişti. Yasaya göre, belediye başkanı seçilen kişi aile şirketi dahil tüm görevlerinden istifa etmek zorunda. 2013'te Türkcell Yönetim Kurulu üyesi olan Güler, 22 Mayıs 2015'te de Çin bankası ICBC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
Bakmadan Geçme





