Gündem

AK Parti’de istifaların çoğalmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş çağrı!

Son zamanlarda AK Parti’den istifalar peş peşe gelmeye başladı. İstifaların ardından AK Parti’yi ayakta tutmak ve istifaların önüne geçmek isteyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı çağrı ile AK Parti’de herkese yer olduğunu ifade etti.

BİZ ÖNCE YERELDE İSPAT ETTİK!

”Yerelden özellikle başarı sağlamayan devlet idaresinde de varlık gösteremez.” İfadelerini kullanarak yeni parti kuracaklara da işaret eden Erdoğan, “Biz önce mahalli idarelerde millete rüştünü ispat etmiş ondan sonra ülke yönetimine talip olmuş bir hareketiz. 1994’ten itibaren Türkiye’de belediyecilik çalışmalarında yeni bir dönemi başlattık. İdeolojik istismar belediyeciliği yerine, hizmet ve eser siyasetini merkeze alan farklı bir belediyecilik tasavvurunu ülkemize kazandırdık. Yönettiğimiz şehrin tüm sakinlerine hizmet götürmeyi kendimize prensip edindik.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Partimize gönül, emek vermiş tüm yol arkadaşlarımızla irtibatımızı güçlendireceğiz. Küçük olsun benim olsun sığılığı ile değil, büyük olsun bizim olsun vizyonu ile hareket edeceğiz. Kimseyi dışlamadan, kırık kalpleri tamir ederek çalışmaları sürdüreceğiz. Son dönemde yaşadığımız hadiseler bize bir gerçeği çok net bir şekilde göstermiştir. Türkiye’nin bekasının garantisi AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. Biz ne kadar güçlü olursak ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır. AK Parti kalesinde ve Cumhur İttifakı bünyesinde gedik açma çabalarının gerisinde bu hakikat vardır.

AK Parti çatısı altında, terör ve şiddetle arasına mesafe koyan herkese, her görüşe yer vardır, olmalıdır. Bu hareketi ileriye taşıyacak fikri, samimi teklifi olan her bir kardeşim partimizin iç kanallarını kullanarak bunu her zaman bize iletebilir. İnşallah 7. büyük kongre sürecimiz, metal yorgunluğunun son izlerini de sildiğimiz, tazelenmiş şekilde yola revan olduğumuz farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır.”